Πάτρα: Τζόγος και αλκοόλ, οι δύο “εφιάλτες” για δεκάδες άτομα και οικογένειες

    Ημερομηνία:

    Ο τζόγος και το αλκοόλ είναι οι μεγαλύτεροι εν δυνάμει εθισμοί, στην κοινωνία της Πάτρας, με βάση τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις που έχει καταγράψει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο.

    Οι αιτήσεις που δέχεται το Κέντρο Θεραπείας από άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τζόγο και αλκοόλ, σε αυτό το διάστημα που το ΚΕΘΕΑ στράφηκε στην αντιμετώπιση εθισμών που βρίσκονται εντός του νόμιμου πλαισίου, έχουν μια συνεχής αυξητική τάση.

    Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Κέντρου Θεραπείας, την κοινωνική λειτουργό Ελευθερία Παππά, ο αριθμός των ατόμων που χτυπούν την πόρτα του ΚΕΘΕΑ κάθε μήνα ζητώντας βοήθεια για αυτού του είδους  τις εξαρτήσεις, είναι κατά μέσο όρο κοντά στα 25 με 30.

    Αναλογικά ο εθισμός στον τζόγο αποτελεί πιο συχνό φαινόμενο εθισμού, σε σύγκριση με το αλκοόλ. Μέσα σε έναν χρόνο έχουν έρθει στον ΚΕΘΕΑ 40 άτομα που έχουν εθιστεί στον τζόγο, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα 15 άτομα έχουν δηλώσει ότι έχουν θέμα με το αλκοόλ.

    Πρόκειται για άτομα που ήρθαν  για πρώτη φορά στο Κέντρο, αναγνωρίζοντας έτσι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, κάτι που για όσους έχουν τέτοιου είδους εξαρτήσεις μόνο αυτονόητο δεν είναι.  Το προφίλ, όμως, των εθισμένων στον τζόγο και στο αλκοόλ είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που ερχόταν στο νου μας παλαιότερα όταν αναφερόμασταν σε άτομα εξαρτημένα σε εθισμούς.

    Το πρόβλημα του εθισμού σε εξαρτήσεις που κινούνται εντός του νόμιμου πλαισίου κατά κάποιο τρόπο είναι κοινωνικά αποδεκτές, είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί δεκάδες οικογένειες πίσω από την κουρτίνα και τις κλειστές πόρτες.

    Τόσο για τους εθισμένους στον τζόγο, όσο και για αυτούς που έχουν εθιστεί στο αλκοόλ. «Είναι ανάγκη ο κόσμος να γνωρίζει ότι υπάρχουν αυτές οι δομές θεραπείας για τέτοιου είδους εθισμούς, όπως είναι ανάγκη ο κόσμος να βρίσκει το θάρρος και να ζητάει βοήθεια, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα του» τονίειι η κ. Παππά

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητέρες στο Ιράν σηκώνουν στα χέρια τα παιδιά τους για να τα προσφέρουν ως μάρτυρες

    Την τελετή που διεξάγεται στην Τεχεράνη κάθε πρώτη Παρασκευή...

    Μεταναστευτικό: Με «συνταγή Εβρου» στο Λιβυκό – Σφραγίζεται ο δεύτερος διάδρομος των διακινητών προς την Κρήτη

    Σκληρή γραμμή στο Μεταναστευτικό με «συνταγή Εβρου», ώστε να μην παγιωθεί...

    ΠΑΤΡΑ: ΒΙΝΤΕΟ: Τούρτα έκπληξη για τα γενέθλια του Νίκου Οικονομόπουλου στο γήπεδο της Παναχαϊκής

    Τα γενέθλιά του είχε χθες ο Νίκος Οικονομόπουλος και...

    Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, σε συνέντευξη που...