ΠΑΤΡΑ: Βάζουν μία αυτοσχέδια πινακίδα στάθμευσης χωρίς να έχουν άδεια… και κρατούν θέση για “πάρτη” τους

    Ημερομηνία:

    Παρκάρουν με το έτσι θέλω έξω από πυλωτές πολυκατοικιών ή έξω από οικόπεδα ή ακόμα έξω από εμπορικά μαγαζιά, καταλαμβάνοντας παράνομα θέσεις, βάζοντας «μαϊμού» πινακίδες για την απαγόρευση της κοινής στάθμευσης ή παύοντας κάθε μορφή προσχήματος, τοποθετώντας ακόμα και γλάστρες ή καρέκλες για να παρκάρουν μόνο αυτοί.

    Το όλο θέμα είναι γνωστό και αποτελεί και αυτό μια πτυχή του μεγάλου βραχνά του κυκλοφοριακού αυτής της πόλης που δεν είναι άλλος από την παράνομη στάθμευση, αλλά και της αναρχίας που χαρακτηρίζει το κέντρο και τις συνοικίες της Πάτρας πάνω στο ζήτημα του παρκαρίσματος.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τις χιλιάδες θέσεις που έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο εδώ και δεκαετίες  σχετικά με την απαγόρευση της στάθμευσης, οι πάνω από 700 είναι παράνομες.

    Οι αριθμοί αυτοί είναι κατά προσέγγιση αφού δεν υπάρχουν ακριβείς καταγραφές ούτε σχετικά με το ποιες είναι οι νόμιμες, αλλά ούτε και με το ποιες είναι οι παράνομες.

    Το σημαντικό είναι ότι χωρίς ο δήμος να έχει δημοτική αστυνομία, επί της ουσίας,  δεν μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος για το ποιες από αυτές είναι νόμιμες, ποιες παράνομες και ποιες έχουν πάψει να ισχύουν με βάση την κείμενη νομοθεσία.

     

    Πολλές οι ανά αντιστοιχίες

    Ωστόσο, για να παρθεί μια τέτοια απόφαση οι προϋποθέσεις είναι αρκετά αυστηρές.  Έχουν να κάνουν κυρίως με πυλωτές πολυκατοικιών και γκαράζ, οικόπεδα, ιατρικά κέντρα και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν εμπορικά μαγαζιά ή καταστήματα εστίασης.

    Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδημαρχία σε αρκετές περιπτώσεις μετά από αυτοψία που γίνει, έχουν διαπιστωθεί ανά αντιστοιχίες  σχετικά τα στοιχεία των οχημάτων που έχουν το «αποκλειστικό» δικαίωμα παρκαρίσματος στις θέσεις αυτές, αλλά και με τον αριθμό της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που θα πρέπει να έχει αναρτημένη πάνω της η κάθε πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Tης κακομοίρας στα Δικαστήρια της Πάτρας! Η Κωνσταντοπούλου κατηγορούσε Τζαμαλούκα και Δικαστές… λόγω Χριστίνας Αλεξοπούλου

    ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορούσε δικαστές...

    Το πανίσχυρο φυσικό αντιβιοτικό με μόνο δυο υλικά που σκοτώνει μικρόβια και βακτήρια… πώς θα το φτιάξετε

    Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό με την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση...

    Βία: Η απίστευτη μυρωδιά που μπορεί να μειώσει την επιθετική συμπεριφορά

    Δυστυχώς, η βία στις ανθρώπινες σχέσεις -και ειδικά τις...

    Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να κάνετε ντους – Δεν είναι αυτός που νομίζετε

    Εσείς το γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνετε λάθος ντους; Ακούγεται...