ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: Κάνουν πρόβα με δυναμιτάκια… εν όψει Πάσχα

    Ημερομηνία:

    Αν ένα φαινόμενο είναι σύνηθες την περίοδο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα κάθε χρόνο, αυτό είναι οι εκκωφαντικοί θόρυβοι από τα δυναμιτάκια που ανάβουν άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας, δοκιμάζοντας σε πολλές περιπτώσεις ορισμένα από τα δείγματα που βρίσκονται σε ολόκληρες κούτες που έχουν προμηθευτεί, ώστε να τα σκάσουν το βράδυ της Ανάστασης.

    Ωστόσο, το πρόβλημα είναι πως πέρα από τα γνωστά κόκκινα που κάνουν την εμφάνιση τους κάθε Πάσχα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαθέτουν πολύ μεγαλύτερα σε περιεκτικότητα μπαρουτιού, ενώ στο ίδιο κλίμα προκύπτουν και τα λεγόμενα “αυτοσχέδια” τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τους ανθρώπους, προκαλώντας πολλές φορές και υλικές ζημιές στο σημείο που εκρήγνυνται.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλά παιδιά έχουν καταλήξει στο παρελθόν στο νοσοκομείο, έχοντας σκάσει κάποιο δυναμιτάκι στο χέρι τους, ή κοντά τους, απλά και μόνο γιατί είχαν αγοράσει αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα και όχι πιστοποιημένα.

    Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες μέρες οι κρότοι σε διάφορες περιοχές της Πάτρας δίνουν και παίρνουν, γεγονός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

    Το βίντεο αποτελεί ένα παράδειγμα των… πειραματισμών που γίνονται.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ χήρα ΘΕΟΔ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 95 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...

    Παράταση μαθητικής έκπτωσης και στα απογευματινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου ζητά ο Φωκίων Ζαΐμης

    Την κοινωνική ευαισθησία του ΚΤΕΛ Αιγίου επικαλείται ο Αντιπεριφερειάρχης...

    Πάτρα: Καταστηματάρχες κατηγορούν τον Δήμο πώς βάζει πρόστιμα… “αν δεν είσαι δικός τους”

    Έξαλλοι είναι οι καταστηματάρχες εστίασης της Ηφαίστου και της...

    Γλυκερία για την συναυλία στο Ισραήλ: «Προσπάθησα να την ακυρώσω, πριν μου το υποδείξουν…»

    Καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα ήταν το πρωί...