ΠΑΤΡΑ: Βραδιά αφιερωμένη στον λογοτέχνη Χριστόφορο Μηλιώνη

    Ημερομηνία:

         Το «Σπίτι του Ηπειρώτη» το βράδυ του Σαββάτου,  22 Οκτωβρίου 2022, γέμισε από τις θύμισες και τη νοσταλγία του γενέθλιου τόπου του ηπειρολάτρη φιλόλογου και βραβευμένου συγγραφέα, Χριστόφορου Μηλιώνη, μέσα από το σχολιασμό του βίου και του έργου του, σε μια εκδήλωση συνδιοργάνωση του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών και του λογοτεχνικού περιοδικού “Διαπολιτισμός”. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα.  

    Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμό τους οι Χάιδας Αλέξανδρος, πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, και  Άγγελος Λυκουργιώτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Περιοχής Πατρών. Ακολούθως, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το χορωδιακό σύνολο “Τα τραγούδια της παρέας” του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών που απέδωσε τα ηπειρώτικα τραγούδια: Ντελή Παππά, Παπαλάμπραινα, Άσπρο τριαντάφυλλο κρατώ.

    Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης για την εργογραφία του Χριστόφορου Μηλιώνη πολύπλευρα και με διεισδυτική ματιά μίλησαν οι α) Γιάννης Η.Παππάς, φιλόλογος, ποιητής, μεταφραστής, ο οποίος διάβασε και αποσπάσματα από βιβλία τού λογοτέχνη, β) Δημήτρης Χριστόπουλος, φιλόλογος και συγγραφέας, και γ) Μαρία Ψάχου φιλόλογος, ενώ η βραδιά έκλεισε με την ομιλία της συζύγου του Χριστόφορου Μηλιώνη, Τατιάνα Τσαλίκη – Μηλιώνη ομότιμη καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ, η οποία επισήλθε, εκτός των άλλων, σε λεπτομέρειες και άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σημαντικού αυτού λογοτέχνη, όπως, επίσης, ανέγνωσε ανέκδοτο έγγραφο αυτού.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εγκλωβισμένοι στον ιστό των Προσωπικών Αριθμών

    Από αυτή την εβδοµάδα οι Ελληνίδες κι οι Ελληνες...

    Φρίκη με «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία

    Μια από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις έμφυλης κακοποίησης που...

    Σε μεγάλη ιστοσελίδα της Κίνας τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών

    Συνέντευξη στην εφημερίδα Chinese Social Sciences Today, της Κινεζικής...

    Δείτε τους 10 πιο «ακριβούς« ελληνες ποδοσφαιριστές

    Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) δημοσίευσε μία...