Καλωσόρισαν και οι «πορτοκαλί» κάδοι στην Πάτρα, που αφορούν την απόρριψη και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων (τηγανέλαια).
Πλέον, οι κάτοικοι της αχαϊκής πρωτεύουσας έχουν τη δυνατότητα να πετούν στους ειδικούς κάδους τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια, αρκεί να γνωρίζουν ότι αυτά πρέπει να βρίσκονται μέσα σε πλαστικά μπουκάλια, μέχρι 1,5 λίτρο.
Είναι βέβαιο πως υπάρχουν πολλοί τόνοι τηγανέλαιων στην πόλη που μπορούν να αξιοποιηθούν. Αρκεί να δούμε μόνο πόσα καταστήματα εστίασης (ψησταριές, εστιατόρια, κλπ) υπάρχουν στην περιοχή. Βέβαια, ένα μεγάλο πάντοτε ζήτημα έχει να κάνει με την ορθή αξιοποίηση των ειδικών κάδων. Γιατί, δεν αποκλείουμε, ούτε… χύμα καμμένο λάδι να πετάνε κάποιοι μέσα σε αυτούς, ούτε και άλλα απορρίμματα. Σημασία δεν έχει μόνο η παρουσία κάδων, αλλά και η ορθή αξιοποίησή τους!


