flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Πατρινή δηλώνει ότι περπάτησε… στους Αγιους Ισιδώρους – ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ “ΘΑΥΜΑ”! Εκδρομές από την Πάτρα… στην Εκκλησία του Λυκαβηττού

 

Πληθαίνουν οι καταγγελίες στην Εκκλησία μετά την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς την Κυριακή που αφύπνιζε τους πιστούς για τους ψευδοπροφήτες που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας. Ιεράρχες κάνουν λόγο «ότι η έκταση των θαυμάτων που επικαλούνται κάποιοι δεν δηλώνει Ορθόδοξο ήθος». Και λένε ότι «οι Άγιοι ανέστησαν νεκρούς αλλά δεν έκαναν θέατρο». Όλα αυτά με φόντο και το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβητό! Μεταξύ των «θαυμάτων» που κατεγράφησαν ακόμη και σε βίντεο με πρωταγωνιστή τον Ιερέα του Ναού και μία Πατρινή! Αν ανατρέξει κάποιος στα βίντεο του 2020 θα δει ότι πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι από την Πάτρα η Φανή Βασιλακοπούλου. Πρόκειται για μία νεαρή μητέρα η οποία σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε, έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και όπως φαίνεται στο βίντεο… στάθηκε στα πόδια της χάρη στη δύναμη του θαυματουργού Τιμίου Σταυρού και περπάτησε με τη βοήθεια του εφημέριου του ναού Δημητρίου Λουπασάκη! Το γεγονός τότε είχε γίνει viral σε παραθρησκευτικούς κύκλους ενώ το βίντεο είχε χιλιάδες «χτυπήματα». Δείχνει την κοπέλα να μην μπορεί καν να σταθεί, να την πλησιάζει ο π. Δημήτριος, να ακουμπά πάνω της την εικόνα… και μετά από λίγο η νεαρή να απομακρύνεται.

 

Η κοπέλα… «εξαφανίζεται» από το σημείο μέσα σε δευτερόλεπτα. Ολοι έκαναν τον σταυρό τους και φώναζαν «θαύμα»! Σε άλλο βίντεο βλέπουμε κοπέλα να κλαίει με αναφιλητά: «Χριστέ μου! Ημασταν μαζί στο νοσοκομείο. Περπατάει». Δευτερόλεπτα αργότερα, μια δεύτερη γυναίκα, η οποία φορά ριγέ ασπρόμαυρο πουκάμισο, πέφτει κι εκείνη με δέος μπροστά στον ιερέα και υποκλίνεται στο θαύμα του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια, ο παπα-Δημήτρης κρατά από το χέρι την κοπέλα που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και, απευθυνόμενος σε μία άλλη γυναίκα μέσα στο πλήθος, λέει: «Μαρία, δεν ήρθατε εδώ να δείτε. Περπάτησε η κοπέλα».

 

 

Η αδελφή της πατρινής έκανε ανάρτηση στο διαδίκτυο, παρουσίασε το βίντεο με το «θαύμα» και ευχαριστούσε την εκκλησία. Ηταν η εποχή που και στην Πάτρα ξεκινούσε έρευνα για την συγκεκριμένη εκκλησία. Η οποία και πάλι ήρθε στην επικαιρότητα προ ημερών με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος που καλούσε τους πιστούς να μην πιστεύουν σε αυτά. Ωστόσο μέχρι και εκδρομές διοργανώνονται από την Πάτρα στη συγκεκριμένη Εκκλησία. Τόσο η αδελφή της Φανής, όσο και ο αδελφός της, παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας, δεν είχαν δεχθεί να μας παραχωρήσουν στοιχεία για την προτέρα κατάσταση της υγείας της Φανής. Ζητήσαμε ιατρικές γνωματεύσεις που να πιστοποιούν την σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και την αδυναμία βάδισης από την Φανή, αλλά δεν μας δόθηκαν. Μάλιστα όπως μας δήλωσε ο αδελφός της γυναίκας «τα στοιχεία θα δοθούν στον πατέρα Δημήτριο που έκανε το θαύμα»! Αγνωστο τι έχει γίνει από τότε!

 

 

Η απάτη!

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον συγκεκριμένο ιερέα, ο οποίος κτά κάποιους έχει φθάσει στο σημείο… να «ξεπεράσει σε αριθμό θαυμάτων και αυτόν του Ιησού Χριστού»! «Απάτη» χαρακτήρισε τα θαύματα του π. Δημητρίου με δήλωσή του στην «Πολιτεία» ο Πατρινός καθηγητής Θεολογίας Παναγιώτης Ανδριόπουλος.  Ο π. Δημήτριος Λουπασάκης, έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο σε αθηναϊκές εφημερίδες για τα θαύματα. Τυφλός βρήκε το φως του, μία νεαρή κοπέλα θεραπεύτηκε από ανεύρυσμα κλπ. Ωστόσο δέχεται και επικρίσεις ακόμη και μέσα από τον χώρο της εκκλησίας. «Περιέργως η Αρχιεπισκοπή που είχε δεσμευτεί να ερευνήσει τα «θαύματα» του Λουπασάκη, που υποψιάζομαι πως έχουν ξεπεράσει αριθμητικά και  αυτά του Ιησού Χριστού, δεν έχει παρέμβει» γράφει καθηγητής Θεολογίας.

 

« Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο ιερέας, ούτε οι πιστοί  που θερπαεύτηκαν  παρουσίασαν ποτέ κάποια γνωμάτευση γιατρού που να αποδεικνύει ότι είχαν πρόβλημα. Όπως στην περίπτωση του τυφλού ή ενός παραπληγικού»!

 

Μάλιστα όταν η «Ελεύθερη Ωρα» είχε κάνει  πρωτοσέλιδο μία περίπτωση ενός παραπληγικού παιδιού,  και έγραφε πως  το παιδί «το σταύρωσε ο παπα-Δημήτρης και περπάτησε με δάκρυα στα μάτια στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης», αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το εν λόγω παιδί δεν ήταν ούτε «ανάπηρο» ούτε «παραπληγικό», όπως ψευδώς είχε γραφεί …αλλά είχε απλώς εγχειριστεί πριν από μερικές ημέρες στο πόδι και αυτός ήταν ο λόγος που χρησιμοποιούσε πατερίτσες, σύμφωνα και με τη μητέρα του…!

 

Η προ ημερών επίθεση από τον Μητροπολίτη Αργολίδος

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα» λέει ο Μητροπολίτης Αργολίδας, Νεκτάριος μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος». «Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα…Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια…Υπάρχει ποινική διάσταση…Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;…Πρόκειται για απάτη ολκής…Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα», αναφέρει ο Μητροπολίτης Αργολίδoς.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε στην ίδια εκπομπή ότι «πάντοτε στο χώρο της εκκλησίας αλλά και έξω επειδή οι άνθρωποι έχουν αγωνία για το μέλλον τους και για το τι θα συμβεί όπως με τα θέματα υγείας ή θα τρέξουν στο μέντιουμ και στο μάγο ή υπάρχουν κάποιοι δυστυχώς που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις αυτές μέσα στο χώρο της εκκλησίας και παριστάνουν τους αγίους και τους προφήτες αναστατώνοντας τον κόσμο».

«Αυτό το φαινόμενο εντάθηκε πάρα πολύ τώρα με τον κορωνοϊό και βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα», λέει ο Μητροπολίτης.

 

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος Ανθης «Οι πιστοί πρέπει να διαβάζουν τον λόγο του Θεού και να κατανοήσουν την διδασκαλία της Εκκλησίας. Πρέπει να έχουν έντονα τα αισθητήρια τους και την κρίση τους».

 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος γνωστοποιεί ότι «Άλλοι από αυτούς έχουν αυτοδιορισθεί διδάσκαλοι και μελλοντολόγοι και ταράσσουν τους πιστούς με διάφορες κινδυνολογίες. Άλλοι παρερμηνεύουν λόγια συγχρόνων ή και παλαιοτέρων Αγίων και τα παρουσιάζουν σύμφωνα με τον δικό τους τρόπο σκέψης. Άλλοι αναφέρονται σε ανώνυμους γέροντες ή γερόντισσες που βρίσκονται εν ζωή, οι οποίοι προφητεύουν επικείμενες καταστροφές και πολέμους και αρκετές φορές μάλιστα θέτουν και συγκεκριμένες ημερομηνίες, και όταν δεν πραγματοποιηθούν, αντί να σιωπήσουν από ντροπή, δεν χάνουν την διάθεσή τους, αλλά θέτουν εκ νέου άλλες ημερομηνίες. Άλλοι επίσης εμφανίζουν ιερά αντικείμενα που δακρύζουν, αιμορροούν και παρουσιάζουν διάφορα άλλα έκτακτα και θαυμαστά φαινόμενα».