«Οπως διαπιστώνετε μιλάνε οι γύρω – γύρω. Ιατροδικαστές, γιατροί, δικηγόροι, απόστρατοι αξιωματικοί, συγγενείς και ο κάθε… πικραμένος για λίγα λεπτά προβολής. Αντίθετα τα στεγανά της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας λειτουργούν καλά και αυτό είναι το σώφρον, γιατί οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει προκύψει συμπέρασμα». Υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή επιχειρεί να τοποθετήσει στην ακριβή διάστασή της την πολύκροτη υπόθεση (στην τωρινή χρονική στιγμή) των ανεξήγητων θανάτων της Μαλένας, της Ιριδας και της Τζωρτζίνας, των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Πελοπόννησος.
Στο μεταξύ, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής που έχει στα χέρια του την εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης προτίθεται να στείλει κλιμάκιο στην Πάτρα για τη λήψη καταθέσεων από γιατρούς, νοσηλεύτριες, συγγενείς και μάρτυρες, που έχουν να συνεισφέρουν στοιχεία για τις συνθήκες και τα περιστατικά, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των τριών κοριτσιών σε νοσοκομεία της Πάτρας.
Η επικρατέστερη εκδοχή είναι να έλθει το κλιμάκιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Υπολογίζεται ότι τα πορίσματα θα παραδοθούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών στις αρχές Μαρτίου. Δεν έχει αποκλειστεί, πάντως, το ενδεχόμενο να έλθουν και προ της παράδοσης και να ξαναέλθουν μετά.
Η ίδια επίσημη αστυνομική πηγή σχολίασε επίσης: «Αυτοί, που στον παρόντα χρόνο μιλάνε με κατηγορηματικότητα για ‘’εγκληματική ενέργεια’’ είναι προπέτες και επιπόλαιοι. Προδικάζουν χωρίς ίχνος ευθύνης. Χωρίς να έχουν συνολική εικόνα και κυρίως ατράνταχτα στοιχεία στη διάθεσή τους. Δεν καταδικάζεται κάποιος τρις ισόβια, με υποψίες, εικασίες και συνειρμούς…». Τέλος, με περισσή αυτοσυγκράτηση ο ίδιος έμπειρος αξιωματικός, που έχει συμβάλει στην εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων, υπογραμμίζει: «Οι σοβαροί θεσμικοί ποτέ δεν μιλούν και έχουμε ένα λόγο παραπάνω στην προκείμενη υπόθεση, γιατί ο γρίφος της είναι δυσεπίλυτος, ίσως ο πιο δύσκολος που έχουν αντιμετωπίσει οι αρχές ασφαλείας της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια. Ερευνώνται και τα δύο ενδεχόμενα. Αφ’ ενός της ‘’εγκληματικής ενέργειας’’ και αφ’ ετέρου της απώλειας των κοριτσιών για καρδιολογικούς λόγους. Ακόμη κι αν πάρουμε ως υπόθεση εργασίας την πρώτη περίπτωση, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι εξιχνιάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων, αλλά όχι όλα…».