Πατρών-Πύργου: Έτοιμες οι μελέτες για κόμβο Πείρου, σύνδεση με αεροδρόμιο και Αλισσούς

    Ημερομηνία:

    Συνεχείς είναι οι επαφές του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά με τους εκπροσώπους της εταιρείας ΑΒΑΞ που είναι εγκατεστημένη στο εργοτάξιο της Πατρών-Πύργου καθώς και με τους εκπροσώπους της μελετητικής εταιρείας που εργάζεται επί των προτάσεων του Δήμου για τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του έργου.

    Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη (25/1) στα γραφεία της ΑΒΑΞ στα Καμίνια. Στη συνάντηση αυτή οι μελετητές παρουσίασαν τις προτάσεις τους που περιλαμβάνουν τα εξής:

    • Υπόγεια διάβαση του κλειστού αυτοκινητόδρομου στο ύψος της Ταραντέλας. Η διάβαση θα εξυπηρετεί οχήματα μέχρι του ύψους των 3 μέτρων, αφού για μεγαλύτερα οχήματα οι τεχνικές δυσκολίες θα ήταν ανυπέρβλητες.

    • Εναέρια γέφυρα στο διάβαση Μούγιου με τις εισόδους και τις εξόδους σε αυτήν να διέρχονται περιφερειακά από το οικόπεδο της Ένωσης Συνεταιρισμών που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

    • Κυκλικός κόμβος στη συμβολή του αυτοκινητόδρομου με τον Πείρο που θα εξυπηρετεί την είσοδο-έξοδο της Κάτω Αχαΐας αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων.

    Δυτική Αχαΐα

    • Σύνδεση αεροδρομίου Αράξου με τον αυτοκινητόδρομο.

    • Κατασκευή πλευρικής συνδετήριας οδού πλάτους 7 μέτρων, στο ύψος των Αλισσών.

    Οι προτάσεις αυτές θα κατατεθούν στο Υπουργείο Υποδομών από όπου και αναμένεται η οριστική τους έγκριση.

    «Οι παρεμβάσεις μας για τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη της Πατρών-Πύργου είναι αδιάκοπες και πηγαίνουν βήμα-βήμα. Πέτυχαμε ήδη τη σύνταξη μελετών στα επίμαχα σημεία και συνεχίζουμε» ανέφερε σε δήλωσή του ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η προσπάθειά μας τώρα στρέφεται στο Υπουργείο Υποδομών για τις τελικές εγκρίσεις. Ελπίζω ότι θα είμαστε σύντομα σε θέση να ανακοινώσουμε στους ενδιαφερόμενους συνδημότες τις τελικές αποφάσεις», κατέληξε ο Δήμαρχος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαλδίβες: Η πρωτεύουσα Μαλέ δεν είναι όπως την φαντάζεσαι

    Η πρώτη σκέψη που έρχεται νοερά στο μυαλό μας,...

    Γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε φίλους όσο μεγαλώνουμε;

    Οι φίλοι μας είναι οι θαυμαστές μας και εμείς...

    Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη σος και στο ντρέσινγκ;

    H σος και το ντρέσινγκ είναι δύο όροι που συχνά προκαλούν...

    Το σεξ σήμερα: Λιγότερες επαφές, περισσότεροι σύντροφοι και νέα πρότυπα – Αποκαλυπτική μελέτη

    Σημαντικές διαφορές στη σεξουαλική συμπεριφορά παρουσιάζουν οι ενήλικες του...