Η παράδοση του μεγαλύτερου τμήματος του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, της Ολυμπίας Οδού, στις 1 Αυγούστου 2025, έχει ήδη επιφέρει σημαντική ανακούφιση στην κυκλοφορία και αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.
Το τμήμα Καμίνια – Πύργος, μήκους 65 χιλιομέτρων, παρουσίασε υψηλή μέση κυκλοφορία κατά τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας, γεγονός που οφείλεται και στην καλοκαιρινή περίοδο με την αυξημένη διακίνηση τουριστών. Στο τμήμα αυτό λειτουργούν δύο ζώνες ηλεκτρονικών διοδίων με Αυτόματη Πληρωμή, χωρίς προσωπικό, ενώ στη ζώνη Κυλλήνη – Πύργος (29 χλμ.) η μέση ημερήσια κυκλοφορία φτάνει τα 5.250 οχήματα ανά κατεύθυνση, και στη ζώνη Μιντιλόγλι – Κυλλήνη (46 χλμ.) τα 10.200 οχήματα στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Σημειώνεται ότι η υπό κατασκευή διαδρομή Μιντιλόγλι – Καμίνια, μήκους 10 χιλιομέτρων, θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου 2025 και δεν υπάρχει χρέωση διοδίων μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής. Μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί κανένα δυστύχημα, ενώ η οδική ασφάλεια ενισχύεται από 60 εργαζόμενους σε περίπολα, Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας 24/7 και δύο τεχνικές βάσεις σε Ρίο και Πύργο.
Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη διασύνδεση των περιοχών της Αχαΐας και της Ηλείας, αυξάνοντας την ασφάλεια και την ταχύτητα μετακίνησης για χιλιάδες οδηγούς καθημερινά.