flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Παύλος Γερουλάνος: Το παρασκήνιο πίσω από την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Αποφασισμένος να δώσει σκληρή μάχη διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, εφόσον τα αρμόδια επιτρέψουν μια μικρή παράταση για την συγκέντρωση των αναγκαίων υπογραφών, είναι ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων έλαβε την απόφαση για την «ανατροπή» της τελευταίας στιγμής, συνυπολογίζοντας όλα τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα εκλογής.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η μη συμμετοχή της νυν Προέδρου στην κορυφαία διαδικασία αφήνει σημαντικό πολιτικό κενό και «κόβει» τις γέφυρες της προοδευτικής παράταξης με την ιστορία της και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ εντός του Κινήματος Αλλαγής. Εκτιμά επίσης ότι περιορίζει την αντιπροσώπευση του ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία και ως εκ τούτου αποθαρρύνει στελέχη και μέλη της ίδιας αντίληψης να προσέλθουν μαζικά στον προεκλογικό διάλογο και στις εσωκομματικές κάλπες του Δεκέμβρη. Ο κ. Γερουλάνος έλαβε ωστόσο την απόφαση, μετά από την προτροπή στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ απ’ όλη την Ελλάδα, που όπως υποστηρίζει το επιτελείο του, ζητούσαν τα τελευταία δύο 24ωρα επιτακτικά την κάθοδό του στην εκλογική μάχη.

Έτσι και παρά τις επιφυλάξεις που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα επέλεξε να κάνει το βήμα και τις πρώτες επαφές με τα άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Έμπειρο στέλεχος στοιχηματίζει ότι μία από τις πρώτες κλήσεις που έκανε από το κινητό του τηλέφωνο ήταν προς τον Γιώργο Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης καθώς και υπουργός στην κυβέρνησή του. Ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να διαμηνύει μέσω συνεργατών του ότι δεν στηρίζει κάποιον υποψήφιο- κάτι που έκανε και για την περίπτωση του Χάρη Καστανίδη, επίσης κορυφαίου υπουργού στην κυβέρνησή του. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα, μετά την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με την Φώφη Γεννηματά στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι επρόκειτο για μια φιλική επίσκεψη κατά την διάρκεια της οποίας ουδεμία συζήτηση έγινε για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. Χθες το βράδυ την κυρία Γεννηματά επισκέφτηκε και ο Παύλος Γερουλάνος δίνοντας και εκείνος ευχές στην αρχηγό του ΚΙΝΑΛ για ταχεία ανάρρωση.

Πότε ο Παύλος Γερουλάνος έλαβε την τελική του απόφαση; Οι πληροφορίες θέλουν το επιτελείο του να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από σήμερα το πρωί. Ο εν δυνάμει υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έκανε ένα τελικό σκανάρισμα των δεδομένων και ενημέρωσε σχετικά με τις προθέσεις του, αρχικά τους κ.κ Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη με τους οποίους αντάλλασσε απόψεις όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι αν η υποψηφιότητα του κ. Γερουλάνου μπορεί να αποκτήσει δυναμική μέχρι τις κάλπες- «είναι πολύ δύσκολο να μπει σφήνα στο …παραπέντε και να καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικές δυνάμεις υπέρ της υποψηφιότητάς του», υπογραμμίζει έμπειρο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας πάντως ότι από την στιγμή της αποχώρησης της κυρίας Γεννηματά αλλάζουν αισθητά οι εσωκομματικές ισορροπίες.

Στις παπανδρεϊκές για παράδειγμα δυνάμεις ποντάρει και ο Χάρης Καστανίδης, ενώ ο Παύλος Γεορυλάνος λέγεται ότι θα εστιάσει στην προσέλκυση υποστηρικτών της κυρίας Γεννηματά από το λεκανοπέδιο και την περιφέρεια. Στην επιστολή του δε, που έστειλε νωρίτερα στην ΕΔΕΚΑΠ ζητώντας μικρή παράταση για την συγκέντρωση υπογραφών, ο κ. Γερουλάνος κάνει ειδική αναφορά στην κυρία Γεννηματά, στην μάχη που δίνει τώρα και στο διακριτό στίγμα της πολιτικής της πορείας:

«Οι εξελίξεις αναφορικά με την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά, έχουν αγγίξει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Στεκόμαστε όλοι δίπλα της στη νέα μάχη που δίνει, με πίστη ότι θα την κερδίσει, διότι ξέρει να κερδίζει. Η μη συμμετοχή της στη διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη. Το κενό που αφήνει είναι πολιτικό και είναι σημαντικό. Όλα αυτά τα χρόνια, η Φώφη Γεννηματά, έδωσε σκληρές μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες, κράτησε το κόμμα αυτόνομο, υπερασπιζόμενη την ανάγκη για ενότητα και συνέχεια στον χώρο».

Η ΕΔΕΚΑΠ, που έλαβε επιστολή και από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος προτίθεται να είναι και εκείνος υποψήφιος για την ηγεσία, θα συνεδριάσει σήμερα στις 10 το πρωί. Η τάση που επικρατεί είναι -από την στιγμή που συμφώνησαν και οι άλλοι υποψήφιοι αρχηγοί- να δοθεί παράταση έως και μίας εβδομάδας για την συλλογή υπουργών, είτε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, είτε από μέλη του κόμματος.