«Πεφταστέρια» το βράδυ – Ορατή και στην Ελλάδα η «βροχή» τους

    Ημερομηνία:

    Οι Ωριωνίδες, η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, κορυφώνονται το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου έως τα χαράματα του Σαββάτου στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

    Καθώς στις 25 Οκτωβρίου θα υπάρξει Νέα Σελήνη, το μικρό φεγγάρι θα αφήσει αρκετά σκοτεινό τον ουρανό, επιτρέποντας μια καλή παρατήρηση, αν δεν δεν υπάρξουν σύννεφα.

    Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων αστέρων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την Ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή.

    Ονομάσθηκαν έτσι επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως γύρω στα 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

    Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αντώνης Κουνάβης: “17.950 ευχαριστώ”

    Το μήνυμα του Αντώνη Κουνάβη για τις εγγραφές ενόψει...

    Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που θα είναι ανοικτό την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας λειτουργούν καθημερινά με...

    Ο δολοφόνος του Λάλα είχε απαγάγει και τον Γιώργο Κυπαρίσση

    Μπλεγμένος και στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση ήταν ο ένας...

    Χαράλαμπος Μπονάνος για Ρωμαϊκό Ωδείο: Η συνεργασία …κάνει θαύματα

    Σε ανάρτησή του ο αν. Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος σημείωσε: Είχα...