Πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα Πολεοδομίας Ρόδου διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

    Ημερομηνία:

    Παρενέβη άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα στην υπόθεση του κυκλώματος στην Πολεοδομία της Ρόδου και ζήτησε επείγοντα πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές (ανακριτικές αρχές) που υπηρετούν στη Ρόδο και άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους εμπλεκόμενους, παρά την ύπαρξη σοβαρών στοιχείων για συμμετοχής του σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα.

    Ειδικότερα, η Ιωάννα Κλάπα, με εντολή της προς την πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης των δικαστικών λειτουργών Ασημίνα Υφαντή, ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο για τις δικαστικές αρχές της Ρόδου, σχετικά με την ποινική μεταχείριση που επεφύλαξαν στους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της Πολεοδομίας.
    Υπενθυμίζεται, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, στελέχη της Πολεοδομίας της Ρόδου και ιδιώτες, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (χρηματικές εγγυήσεις, κ.λπ.).

    Η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ελήφθη από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι οποίες έκριναν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, καθώς κατά την κρίση τους δεν διαπιστώθηκε κίνδυνος φυγής, τέλεσης νέων αδικημάτων ή προσπάθειας συγκάλυψης στοιχείων της υπόθεσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Μεγάλη επένδυση από εταιρεία…. σε σούσι!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%8a%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%ad%ce%bd%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83/

    “Φυγόδικη” η νομπελίστρια Ματσάδο, αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο

    Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η βραβευθείσα...

    Διώρυγα της Κορίνθου: Μυστήριο με σορό άνδρα που εντοπίστηκε

    Σορός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε, εντός της διώρυγας της...

    Μητσοτάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ

    «Σήμερα τιμούμε το θάρρος και την αφοσίωση όλων εκείνων...