Πελετίδης: Συμβάλουμε στην ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης των προσφύγων

    Ημερομηνία:

    Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έκανε δήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

    Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει:

    Όπως κάθε 19η Μαΐου, έτσι και σήμερα, τιμάμε την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας, συνεχίζει και έχει επίκαιρο χαρακτήρα, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τις σύγχρονες εξελίξεις, το γεγονός ότι αντίστοιχα γεγονότα, κάθε άλλο παρά ανήκουν ολοκληρωτικά στη σφαίρα του παρελθόντος.

    Σήμερα, βρισκόμαστε και πάλι στη δίνη ενός πολέμου, βιώνουμε εκ νέου όξυνση των ανταγωνισμών, είμαστε στο κατώφλι επώδυνων συμβιβασμών στα ελληνοτουρκικά. Την κατάσταση αυτή, θα την πληρώσουν πάλι οι λαοί της περιοχής. Γι’ αυτό και η μελέτη της ιστορίας, η αναζήτηση των αιτιών για τα τραγικά γεγονότα που έχει βιώσει ο λαός μας και οι γειτονικοί λαοί, είναι πολύ σημαντική για την οπτική μας σήμερα.

    Ο Δήμος Πατρέων, συνεχώς, ειδικά όμως φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης των προσφύγων, οργανικό στοιχείο των οποίων είναι οι Πόντιοι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φωτοβολταϊκά στις πολυκατοικίες: Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάστασή τους – Ποιοι είναι οι όροι

    Με νομοθετική ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος για την ευκολότερη...

    Δύο νέα καθεστώτα από τον Αναπτυξιακό Νόμο: Μεγάλες επενδύσεις και περιοχές ειδικής ενίσχυσης! Και στην Δυτική Ελλάδα

    Ξεκίνησαν οι αιτήσεις σε δύο νέα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου τα οποία...

    Συντάξεις Αυγούστου 2025: Ολες οι νέες ημερομηνίες για τις πληρωμές

    Σύμφωνα με τον νόμο 4611/2019, οι κύριες συντάξεις των μισθωτών θα καταβάλλονται σταθερά...

    ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ: «Να μετονομαστούν τα Βραχνέϊκα σε… Ρομαέϊκα»! ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Αγανάκτησαν με τους ρομά οι κάτοικοι των Βραχνεϊκων και...