Πέρασε με 166 «ναι» η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

    Ημερομηνία:

    Η συζήτηση στη βουλή για την πρόταση 60 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκληρώθηκε στις 21.00 το βράδυ της Τρίτης (29/7/25) και ακολούθησε η ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία.

    Συνολικά ψήφισαν 258 βουλευτές από τους οποίους 166 ψήφισαν υπέρ της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, 92 ψήφισαν κατά ενώ κανείς δεν ψήφισε παρών.

    Η συζήτηση κράτησε 12 ώρες και έγινε σε υψηλούς τόνους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «παρουσιάζεστε ως ένα κακέκτυπο του ’80 χωρίς το χάρισμα του Ανδρέα Παπανδρέου» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι το πλεονέκτημά του είναι η εντιμότητά του.
    Οι τόνοι ανέβηκαν και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία ο πρωθυπουργός είπε «μην γκαρίζετε».

    Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι μόνη ενδεδειγμένη λύση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η Εξεταστική, τονίζονται ότι είναι άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών.

    Την Τετάρτη (30/7/25) θα γίνει η συζήτηση των δύο προτάσεων από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά για Προκαταρκτική Επιτροπή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί χρειάζεται να βάλετε ελάχιστη ποσότητα αλατιού στο ψυγείο σας

    Το αλάτι είναι ίσως το πιο γνωστό καρύκευμα που δίνει νοστιμιά...

    Αγρίνιο: Ο Περιφερειάρχης στην Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

    Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,...

    Εάν ένας άνδρας χρησιμοποιεί αυτές τις 10 φράσεις στη συνομιλία, προσπαθεί να κρύψει τις ανασφάλειές του

    Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανασφάλειες. Άλλοι για την εμφάνισή...

    Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή παρούσα στην Επέτειο (Φωτό)

    Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, παραβρέθηκαν...