ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας στο Καρναβάλι

    Ημερομηνία:

    Την προγραμματική σύμβαση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Καρναβάλι της Πάτρας ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023.

    “Ανοίγει μια νέα σελίδα στη συνεργασία των δυο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τεκμηριώνει μια θεσμική συνεργασία για το Καρναβάλι της Πάτρας και είναι βέβαιο ότι αυτό μπορεί να πάει και παρακάτω. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που μπορούμε να συμβάλουμε στην εξωστρέφεια, να στηρίξουμε το Καρναβάλι της Πάτρας και μέσα από το Καρναβάλι να αναδείξουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό” ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

    Αποσαφήνισε ότι η αυτή η θεσμική συμμετοχή εδράζεται στο πνεύμα της συνεργασίας και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον οργανωτικό φορέα του Πατρινού Καρναβαλιού που είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων. «Οφείλουμε να σεβόμαστε τους θεσμούς. Επομένως συνεργαζόμαστε σεβόμενοι τον φορέα που διοργανώνει το Καρναβάλι» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης.

    Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαϊμης που ήταν και ο εισηγητής του θέματος, ο οποίος στη διάρκεια της συζήτησης αποσαφήνισε: «Στηρίζουμε τον θεσμό, δεν αξιολογούμε και δεν ξεχωρίζουμε εκδηλώσεις».

    Με την προγραμματική καθορίζεται το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, προκειμένου να ενισχυθεί η μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάδειξη του Πατρινού Καρναβαλιού ως κορυφαίου τουριστικού προϊόντος με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για την τοπική κοινωνία. Έτσι, η Περιφέρεια καθίσταται θεσμικός συνδιοργανωτής στη βάση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του θεσμού και χρηματοδοτεί με 50.000 ευρώ την Κοινωφελή Επιχείρηση που είναι ο οργανωτικός φορέας.

    Για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης συστήνεται επιτροπή παρακολούθησης στην οποία η Περιφέρεια συμμετέχει με τρία τακτικά μέλη που είναι οι Φωκίωνας Ζαϊμης (Πρόεδρος), Χαράλαμπος Μπονάνος, Τάκης Παπαδόπουλος και τρία αναπληρωματικά μέλη τους Ανδρέα Φίλια, Πάνο Σακελλαρόπουλο και Μιχάλη Σιδηρόπουλο.

    Σημειώνεται ότι στην έναρξη της συνεδρίασης το Σώμα τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πιλότων  Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και  Στάθη Τσιτλακίδη που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του μαχητικού Phantom F4 το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς θα καταλάβετε αν ο συνομιλητής σας λέει ψέματα μέσα σε 5 λεπτά – Τα τρία βασικά λάθη στη γλώσσα του σώματος

    Ως άνθρωποι, είναι έμφυτο το να προσπαθούμε υποσυνείδητα να...

    O κήπος του «θανάτου» – Ενα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη – Δείτε πού βρίσκεται

    Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη βρίσκεται...

    Ο σίγουρος τρόπος να βελτιώσετε τη λίμπιντο, τη στύση και τη συχνότητα των επαφών

    Όλο και περισσότερες είναι οι έρευνες που αναζητούν τους...

    Γιατί οι παχουλοί άντρες είναι καλύτεροι εραστές από τους γραμμωμένους;

    Γιατί οι παχουλοί άντρες είναι καλύτεροι εραστές; Τούρκοι επιστήμονες...