Περιθώριο επιχορήγησης στην μπάντα Αιγείρας

    Ημερομηνία:

    Στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας πήρε θέση ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία.

    Το κυβερνητικό στέλεχος έκανε γνωστό πως έχει υπάρξει οικονομική στήριξη σε φορείς, μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟ, τόσο το 2020 όσο και φέτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Φιλαρμονική θα μπορούσε να συμμετάσχει σε προσκλήσεις για επιχορήγησης για πολιτιστικά σωματεία, που πανελλαδικά έφτασαν τις 14 προσκλήσεις με περίπου 8 εκατ. ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με αντίστοιχα προηγουμένων ετών.

    Επιπλέον, λόγω της πανδημίας, έγιναν δεκτές προτάσεις των φορέων, προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα, για διοχέτευση περισσότερων από 14 εκατ. ευρώ, που συμπεριέλαβε ειδική πρόσκληση και για επιχορήγηση και παροχή αιγίδας σε Φιλαρμονικές. Αφήνει πάντως περιθώριο στην μπάντα της Αιγείρας για μελλοντική χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού, που γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξευρεθούν άλλοι τρόποι ενδεχόμενης στήριξης σε μία δύσκολη περίοδο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κουτσομπολεύουν Πατρινό επιχειρηματία

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84/  

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η θέση του σε διεθνείς κατατάξεις το 2025

    Τα συστήματα διεθνών κατατάξεων έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ελληνικών ακαδημαϊκών...

    Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της σόουμπιζ

    Η Ανθή Σαλαγκούδη και ο Κοσμάς Κουμιανός δεν είναι πλέον μαζί. Όπως αποκάλυψε το...

    Φορο-καταιγίδα τον Δεκέμβριο: Οι πολίτες θα πληρώσουν 6,5 δισ. ευρώ

    Βαρύ και ασήκωτο είναι το φορολογικό φορτίο του Δεκεμβρίου,...