Περού: 19χρονος εργάτης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης- Δείτε βίντεο

    Ημερομηνία:

    Διαδηλωτής έχασε τη ζωή του χθες Πέμπτη στο βόρειο Περού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, καθώς η νέα κυβέρνηση του μεταβατικού προέδρου Φραντσίσκο Σαγάστι βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με την πρώτη της σοβαρή κοινωνική κρίση.

    «Δυστυχώς, έχουμε έναν νεκρό. Ο εργάτης Χόρχε Μουνιός χτυπήθηκε στο κεφάλι από σφαίρα», η οποία βλήθηκε «από την αστυνομία», τόνισε ο συνδικαλιστής Ουάλτερ Κάμπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

    Φλίγκος

     

    Για «αληθινή τραγωδία», έκανε λόγο ο μεταβατικός αρχηγός του κράτους Σαγάστι, ο οποίος εξελέγη από το Κογκρέσο του Περού πριν από δύο εβδομάδες. Δεσμεύθηκε ότι θα διενεργηθεί «έρευνα για τα γεγονότα στη Βίρου», 490 χιλιόμετρα βόρεια από τη Λίμα, όπου διαδηλωτές απέκλεισαν βασικό άξονα του οδικού δικτύου της χώρας.

    GLEARNET

    Εργάτες του αγροτοβιομηχανικού τομέα στη Βίρου συμμετείχαν χθες σε απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία συναδέλφων τους στο νότιο τμήμα της χώρας, αποκλείοντας, για τέταρτη ημέρα, τμήματα της Παναμερικανικής οδού, η οποία διαπερνά τη χώρα των Άνδεων, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό και αυτά με τη Χιλή.

    Σύμφωνα με περουβιανά ΜΜΕ, ο διαδηλωτής που έχασε τη ζωή του ήταν 19 ετών.

    «Κανένας Περουβιανός δεν πρέπει να σκοτώνεται» πολύ περισσότερο «υπό αυτές τις συνθήκες. Το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία. Ας αναμείνουμε την επίσημη ενημέρωση», δήλωσε η Βιολέτα Μπερμούντες, επικεφαλής της κυβέρνησης του Σαγάστι.

    Η περουβιανή αστυνομία δέχθηκε έντονες επικρίσεις για την καταστολή των κινητοποιήσεων στη Λίμα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, όταν το κοινοβούλιο καθαίρεσε τον δημοφιλή πρώην πρόεδρο Μαρτίν Βισκάρα την 9η Νοεμβρίου. Τον Βισκάρα αντικατέστησε αρχικά ο Μανουέλ Μερίνο, που όμως αναγκάστηκε να παραιτηθεί πέντε ημέρες αργότερα, υπό ασφυκτική κοινωνική πίεση. Αντικαταστάθηκε από τον Φραντσίσκο Σαγάστι, σε μεταβατικό ρόλο, ως τις εκλογές της επόμενης χρονιάς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ζουν τον έρωτά τους στη Μύκονο λίγους μήνες μετά τον γάμο τους

    Για το νεόνυμφο ζευγάρι οι διακοπές ακόμα καλά κρατούν.  Ο Απόστολος...

    Μαρτυρία – Σοκ για την Ειρήνη Μουρτζούκου: «Ντα το μωρό» – Κακοποίηση παιδιού καταγγέλλει μητέρα

    Η σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου έχει ανοίξει τον ασκό...

    Πάτρα: Ο Θανάσης Μούλιας εξελέγη επίκουρος καθηγητής καρδιολογίας

    Εγραψε ο καθηγητής καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος: Εκλογή κ. Αθανάσιου...

    Ισραήλ: Ο «τελευταίος ηγέτης της Χαμάς», είναι νούμερο 1 στόχος της επίγειας επιχείρησης στη Γάζα

    Με την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης «Άρματα του Γεδεών...