Πέτερ Στάιν: Ο διάσημος Γερμανός σκηνοθέτης με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Ημερομηνία:

    Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διάσημο Γερμανό σκηνοθέτη Πέτερ Στάϊν ο οποίος έχει βάλει την σκηνοθετική του υπογραφή στην παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου, που θα ανέβει στις 19 Απριλίου, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Το έργο παρουσιάζεται με αφορμή την επέτειο των 400 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου Γάλλου θεατρικού συγγραφέα.

    Φλίγκος

    «Ο Μισάνθρωπος» αποτελεί ένα από πλέον δημοφιλή και πολυπαιγμένα έργα του Μολιέρου αλλά και μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες ηθών των τελευταίων αιώνων. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως 360 σχεδόν χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, παραμένει επίκαιρο. Γιατί είναι βέβαιο πως και σήμερα, ο μισάνθρωπος Αλσέστ θα επέκρινε ανελέητα την ανειλικρίνεια, την υποκρισία και την εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού ή των άλλων. .

    ICECAP

    «Ο Μισάνθρωπος», σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν, ανέβηκε στο Παρίσι το 2018 και έκανε δεκάδες παραστάσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, σημειώνοντας τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία.

    Μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στην παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά παίζουν οι ηθοποιοί ΓιωργήςΤσαμπουράκης,Παρασκευή Δουρουκλάκη, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Ντάσκας, Νάνσυ Μπούκλη, Αχιλλέας Σκεύης, Θεοδόσης Τανής, Νικόλας Μυλωνόπουλος, Βαγγέλης Δαούσης, Γιώργος Τριανταφύλλου και η Όλια Λαζαρίδου στο ρόλο της Αρσινόη.

    Αξίζει να σημειωθεί πως τα κοστούμια της παράστασης κατασκευάστηκαν στο Παρίσι, από το «AtelierCaracoAnezou» και είναι τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στη γαλλική παραγωγή, τα παπούτσια κατασκευάστηκαν από τον οίκο υποδημάτων «PompeiShoes,στη Ρώμη και Οι περούκες των Αλσέστ, Φιλάντ και Ορόντ κατασκευάστηκαν από «Audelloteatro» ,στοΤορίνο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ένας Έλληνας έμαθε στους Αμερικανούς να τρώνε παγωτό – Και το έκανε κατά λάθος…

    12 Μαΐου 1777 Δημοσιεύεται η πρώτη διαφήμιση για παγωτό, καθώς...

    Τρίμηνη ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο – Θεαματική στροφή ή τακτικός ελιγμός Τραμπ η συμφωνία;

    Οτέλειος αιφνιδιασμός ήταν για πολιτικούς παρατηρητές, οικονομικούς αναλυτές, αγορές...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτός είναι… ο οδηγός της ημέρας! Εμπαινε… σε δύο πεζόδρομους

    Αυτός είναι... ο οδηγός της ημέρας. Ο οποίος όπως...

    Ερχονται 7 αλλαγές στα εργασιακά

    Με στόχο την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την...