Πέθανε ο γλάρος που χτυπήθηκε από βολέ τερματοφύλακα – Περαστικός τον βρήκε στα σκουπίδια

    Ημερομηνία:

    Τον γύρο του διαδικτύου έκανε χθες το βίντεο με έναν γλάρο να τραυματίζεται έπειτα από δυνατό βολέ τερματοφύλακα κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικού τελικού ποδοσφαίρου στην Τουρκία και να επανέρχεται στη ζωή χάρη στην άμεση παρέμβαση ποδοσφαιριστή, που έκανε στο πτηνό ΚΑΡΠΑ.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια του τελικού των Play-Off της 1ης Ερασιτεχνικής Λίγκας. Στο 22ο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Istanbul Yurdum Spor, Μουχαμέτ Ουγιανίκ, επιχείρησε απομάκρυνση της μπάλας, όμως αυτή χτύπησε έναν γλάρο που πετούσε πάνω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα το πτηνό να πέσει στο έδαφος.

    Πρώτος έτρεξε στο σημείο ο αρχηγός της ομάδας, Γκανί Τσατάν. Βλέποντας ότι ο γλάρος δεν αντιδρούσε και δυσκολευόταν να αναπνεύσει, προχώρησε ενστικτωδώς σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), εφαρμόζοντας θωρακικές συμπιέσεις επί δύο λεπτά.

     

    Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το πτηνό δεν τα κατάφερε τελικά, ενώ η μεταχείρισή του προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων έξω από το γήπεδο.

    Περαστικός που αντίκρισε την εικόνα φρόντισε να το περισυλλέξει και να του προσφέρει ταφή, δημιουργώντας μάλιστα ένα μικρό αυτοσχέδιο μνημείο.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε… κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

    Ένας κτηνοτρόφος στην Κρήτη κατέφυγε σε μια αμφιλεγόμενη πρακτική...

    Πάτρα: Οι Δάσκαλοι καλούν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για τα Τέμπη

    Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πάτρας αναφέρεται ότι: Τρία χρόνια...

    Αρθρο – καταπέλτης του Αντώνη Σκιαθά: του Αντώνη Δ. Σκιαθά – Η πόλις εάλω

    του Αντώνη Δ. Σκιαθά Το καρναβάλι της Πάτρας είναι ένα...

    Κώστας Σβόλης: Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για το Πατρινό Καρναβάλι

    Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Πάτρα Ενωμένη-Κ. Σβόλης” αναφέρεται: Τα...