Πέθανε ο Κώστας Λυχναράς, σκηνοθέτης του «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Καφέ της Χαράς»

    Ημερομηνία:

    Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία πνοή του ο σκηνοθέτης, Κώστας Λυχναράς, που είχε βάλει την υπογραφή του σε αγαπημένες σειρές, όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Καφέ της Χαράς».

    Ο Κώστας Λυχναράς γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1938. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη σκηνοθεσία και το μοντάζ τη δεκαετία του 1960, ενώ υπήρξε σκηνοθέτης σε πολλές σειρές και ταινίες.

    Μέχρι το 2005, ο Κώστας Λυχναράς είχε σκηνοθετήσει και είχε γίνει βοηθός σκηνοθέτη σε πάνω από 40 τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές παραγωγές, εκ των οποίων: «Οι ιερόσυλοι», «Η Έκτη Εντολή», «Βασίλης, Ιάσων και Ντόκυ», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Δέκα λεπτά κήρυγμα», «Το καφέ της Χαράς», «Ας Πρόσεχες» κ.ά.

    Επίσης, είχε εργαστεί ως σκηνοθέτης στις ειδήσεις και σε πολλές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές του MEGA.

    Η ανάρτηση του γιου του Άρη Λυχναρά

    Ο γιος του Κώστα Λυχναρά, Άρης, έκανε μια ανάρτηση για τον θάνατο του πατέρα του:

    Ο άνθρωπος που υπήρξε ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Ελληνικού κινηματογράφου και της Ελληνικής τηλεόρασης.

    Ο άνθρωπος που μας έκανε να αγαπήσουμε αυτόν τον χώρο, και υπήρξε δάσκαλος για πολλούς, πάρα πολλούς, από τους ανθρώπους που δουλεύουμε πίσω και μπροστά από τις κάμερες.

    Ο πατέρας μου, δεν είναι πια μαζί μας.

    Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, η άνοια έκανε την ζωή σχεδόν απάνθρωπη.

    Η απώλεια όμως είναι κάτι που πονάει πάντα το ίδιο.

    Πότε δεν μπορεί κανείς να προετοιμάσει τον εαυτό του για αυτό που έρχεται.

    Θα τον θυμόμαστε για πάντα χαμογελαστό και πάντα δημιουργικό.

    Καλό ταξίδι πατέρα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απόστολος Γκλέτσος: Δεν θα έπαιζα με τον Μπραντ Πιτ στην ταινία

    Στην ταινία που γυρίζει ο Μπραντ Πιτ στην Ύδρα,...

    ΔΥΣΗΝΙΟΣ ΙΠΠΟΣ: Συγκέντρωση την Τετάρτη στα Δικαστήρια της Πάτρας για τους αναρχικούς Καρατσώλη και Τουτζιαράκη

    Η αναρχική ομάδα της Πάτρας ΔΥΣΗΝΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ανακοινώνει:   «Στο εφετείο...

    Μαγικό φάρμακο Νο3, μειώνει το σωματικό βάρος 25%: Η ρετατρουτίδη μπαίνει στη μάχη για το αδυνάτισμα

    Το 2025 καταγράφεται ήδη ως χρονιά-ορόσημο για το πεδίο...