Πέθανε ο ζωγράφος Χρίστος Καράς

    Ημερομηνία:

    Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από την ζωή ο ζωγράφος Χρίστος Καράς, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της «γενιάς του ‘60».

    Το 1951 γράφεται στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών και όταν παίρνει το δίπλωμά του (1955) φεύγει με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1957) και σπουδάζει φρέσκο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού για τρία χρόνια ενώ θα μείνει στη γαλλική πρωτεύουσα μέχρι το 1963.

    Συγχρόνως ταξιδεύει στο Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία. Αργότερα πραγματοποιεί πολλά ταξίδια στη Βενετία, Βασιλεία, Κάσσελ, Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, παρακολουθώντας τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

    Το 2001, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου του ενώ το 2004 δημιούργησε τη μνημειακή σύνθεση «Διαστημική Ποίηση», για το Σταθμό Χαλανδρίου του Μετρό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τρίτη και 13: Πώς κατέληξε να θεωρείται γρουσούζικη μέρα;

    Για τους περισσότερους Έλληνες, η Τρίτη και 13 είναι...

    Εργαζόμενοι γονείς: Θεσμοθετείται επιπλέον ημέρα για γονική άδεια

    Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με άλλα συναρμόδια υπουργεία...

    Νέοι κανόνες στο IRIS: Πότε αρχίζουν οι πληρωμές χωρίς χρέωση και τα αυξημένα όρια

    Το IRIS, το σύστημα άμεσων πληρωμών της ΔΙΑΣ, καθίσταται υποχρεωτικό σε όλες...

    ΠΑΤΡΑ: Σε γνωστό παραλιακό καφέ… ο ιδιοκτήτης του οχήματος που έκαψαν στην Αρόη

    Εργαζόμενος σε πασίγνωστο καφέ στην παραλιακή ζώνη επί της...