Πέθανε ο ζωγράφος Χρίστος Καράς

    Ημερομηνία:

    Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από την ζωή ο ζωγράφος Χρίστος Καράς, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της «γενιάς του ‘60».

    Το 1951 γράφεται στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών και όταν παίρνει το δίπλωμά του (1955) φεύγει με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1957) και σπουδάζει φρέσκο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού για τρία χρόνια ενώ θα μείνει στη γαλλική πρωτεύουσα μέχρι το 1963.

    Συγχρόνως ταξιδεύει στο Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία. Αργότερα πραγματοποιεί πολλά ταξίδια στη Βενετία, Βασιλεία, Κάσσελ, Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, παρακολουθώντας τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

    Το 2001, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου του ενώ το 2004 δημιούργησε τη μνημειακή σύνθεση «Διαστημική Ποίηση», για το Σταθμό Χαλανδρίου του Μετρό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια στα νησιά

    Μπορούν λιμάνια που φτιάχτηκαν πριν από 40 ή 50...

    Μποτιλιάρισμα στους αιθέρες – Πολλές πτήσεις, μεγάλες καθυστερήσεις

    Ηταν αργά το βράδυ της 19ης Αυγούστου 2025 όταν...

    Το αυτοκίνητο που έσωσε έναν πρόεδρο – Και πώς ανταπέδωσε τη χάρη

    Ο Γάλλος πρόεδρος Charles de Gaulle επιβιώνει από μία...

    Ντιπ με ξινομυζήθρα, σκόρδο και ψητά ντοματίνια

    Άλλη μία ιδέα για φαγητό – μεζέ της παρέας, αυτό το ντιπ με...