Πέθανε ξαφνικά στα 48 του ο δικηγόρος Ανδρέας Ηροδότου- Θλίψη στον νομικό κόσμο

Ημερομηνία:

Θλίψη έχει προκαλέσει στον δικηγορικό κόσμο η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Ανδρέα Ηροδότου, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών. Η απώλειά του έγινε γνωστή την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, προκαλώντας συγκίνηση στους ανθρώπους που τον γνώριζαν και είχαν συνεργαστεί μαζί του.

Ο Ανδρέας Ηροδότου είχε καταγωγή από την Κέρκυρα, ενώ τα τελευταία χρόνια ασκούσε τη δικηγορία στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας είχε αναλάβει σημαντικές δικαστικές υποθέσεις, αρκετές από τις οποίες είχαν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Μεταξύ αυτών ήταν και η υπόθεση θανάτου του 19χρονου Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα. Ο εκλιπών είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του νεαρού, στο πλαίσιο της προσπάθειας να διευκρινιστούν οι συνθήκες του θανάτου του.

Πέρα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, διατηρούσε ενεργή παρουσία στα δικηγορικά κοινά και συμμετείχε στη χορευτική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Δικηγόροι Εν Χορώ». Μέσα από τη συγκεκριμένη ομάδα είχε λάβει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, παραστάσεις και φεστιβάλ.

Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών εξέφρασε τη βαθιά της λύπη για τον θάνατό του, αναδεικνύοντας το ήθος, την επαγγελματική του συνέπεια και τη διαρκή υποστήριξη που προσέφερε στους νεότερους συναδέλφους του.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση προχώρησε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνοντας την αφοσίωσή του στη νομική επιστήμη, αλλά και τη συμβολή του στις πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν και ο αποχαιρετισμός του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας. Ο πρόεδρός του, Γιάννης Κοντός, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη προσωπική τους φιλία, η οποία ξεκινούσε από τα μαθητικά τους χρόνια, καθώς και στη συνεργασία τους σε δικαστικές υποθέσεις.

Τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του 48χρονου δικηγόρου δεν έχουν γίνει γνωστά.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Οι Δήμοι να διεκδικήσουν συλλογικά φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια

Από το ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ στη δημιουργία ενός...

Αχαϊα: Έριξε βενζίνη αντί για οινόπνευμα στο τζάκι- Σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ στο Ρίο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του...

Προμηθέας: Ηττα στην Πάτρα από την Καρδίτσα

Με τον καλύτερο τρόπο εκκίνησε την αναμέτρηση ο Προμηθέας...