Πετρέλαιο: Νέα βουτιά… στις τιμές του “μαύρου χρυσού”

    Ημερομηνία:

    Η Μέση Ανατολή φλέγεται, αλλά ο ολοκληρωτικός πόλεμος που όλοι φοβούνταν δεν ήρθε. Το «συγκρατημένο» χτύπημα από το Ισραήλ και η υποβάθμισή του από το Ιράν απομάκρυναν τα σενάρια τρόμου για κλείσιμο των στενών του Ορμούζ και επανέφεραν στο προσκήνιο σενάρια για πλεόνασμα προσφοράς πετρελαίου.

    Φλίγκος

    Υπό τις συνθήκες αυτές η τιμή του πετρελαίου καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 5% στις αγορές σήμερα, Δευτέρα – στην πρώτη δηλαδή συνεδρίαση αφότου το Ισραήλ απάντησε στις πυραυλικές επιθέσεις της 1ης Οκτωβρίου με στοχευμένες επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική».

    ICECAP

     Το μπρεντ υποχωρεί 5,4% στα 71,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) καταγράφει πτώση 5,6% στα 67,75 δολάρια το βαρέλι.

    Σε μια μόλις συνεδρίαση λοιπόν χάνονται τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας (4%), κατά την οποία επικράτησε έντονη νευρικότητα στις αγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να προβλέψουν εάν οι Ισραηλινοί θα ακούσουν ή θα αψηφήσουν τους Αμερικανούς, που τους είχαν ζητήσει να αποφύγουν πλήγματα σε πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Youth Pass 2025: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

    H αίτηση υποβάλλεται μία φορά και δεν είναι δυνατή...

    Σφοδρή επίθεση της δημοτικής Αρχής στον Τ. Θεοδωρικάκο: Το «ξεκάρφωμα» του υπουργού για όσα εκείνος δεν (ανα)γνωρίζει…

    Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Δημοτική Αρχή στον Υπουργό Ανάπτυξης...