ΠΓΕ: «Ετοιμη η μελέτη για να αξιοποιηθεί από την Πολιτεία»

    Ημερομηνία:

    Πριν από λίγες ημέρες, η «Π» φιλοξένησε αναλυτικό ρεπορτάζ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γήπεδο Παναχαϊκής απο πλευράς ασφάλειας, δεδομένου του «θορύβου» που έχει ξεσπάσει μετά την ιστορία με το σκέπαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.
    Η «Π» ζήτησε από τη διοίκηση της ΠΓΕ να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα για το θέμα και παρότι δεν τοποθετήθηκε επίσημα, από το περιβάλλον της λέγονται τα εξής:
    «Η διοίκηση της ερασιτεχνικής πολύ πριν ξεσπάσει ο όλος αυτός θόρυβος είχε φροντίσει να πάρει παντελώς αθόρυβα και απόλυτα ουσιαστικά τα μέτρα της με στοχευμένες κινήσεις που αφορούν το “πακέτο” στέγαστρο και κερκίδες. Τι ακριβώς έχει κάνει;
    Α) Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κερκίδες έχει στην κατοχή της δυο μελέτες από το 2017 που δείχνουν ότι σήμερα η όλη τους κατάσταση είναι ικανοποιητική, χωρίς αυτό όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικών ενεργειών που θα έχουν να κάνουν με τη συντήρησή τους σε όποια πιθανά προβλήματα εμφανιστούν.
    Ακόμη πάντα σε ό,τι αφορά τις κερκίδες, υπάρχει μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών για την ανθεκτικότητα και τη στατικότητα τους με θετικά αποτελέσματα, μελέτη που βρίσκεται στα αρχεία του ιδρύματος.
    Β) Έχει γίνει επισκόπηση του στεγάστρου φέτος που έχει δείξει ότι όλα είναι ομαλά τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια, η οποία είναι στη διάθεση της Πολιτείας για τις όποιες περαιτέρω πιθανές ενέργειες θελήσει να κάνει η ίδια.
    Και κάτι ακόμη. Η Παναχαϊκή ΓΕ έχει έτοιμη μελέτη δαπάνης που θα μπορέσει να αξιοποιήσει η Πολιτεία όταν κρίνει ότι θα χρειαστούν οι δικές της παρεμβάσεις στον χώρο».
    Επί της ουσίας, λοιπόν, η ΠΓΕ επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της «Π», καθώς πρέπει να δρομολογηθούν από τώρα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα τα επόμενα χρόνια.
    Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση γιατί μιλάμε για μια παλαιή αθλητική εγκατάσταση με πολλά ανοιχτά ζητήματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Γέφυρα Καρδιολογίας 2025» από τις 12 έως τις και 14 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα

    Το Καρδιολογικό Συνέδριο «Γέφυρα Καρδιολογίας 2025», εστιασμένο στον κλινικό...

    e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από σήμερα έως και τις 12 Σεπτεμβρίου

    To χρηματικό ποσό των 65.885.000 ευρώ θα κατατεθεί στους...

    Ακρίβεια: Έρχονται μειώσεις τιμών σε 1.000 βασικά προϊόντα – Ολόκληρη η λίστα

    Αναλυτικότερα εντός της εβδομάδας, εκτός μεγάλου απροόπτου, οι αλυσίδες σούπερ...