Με το αστικό εστιατόριο Μάνη-Μάνη, στο Κουκάκι, και την κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη γνωριζόμαστε πάνω από δέκα χρόνια. Είναι από τα λίγα εστιατόρια της Αθήνας που έχουν αντέξει στο χρόνο και συνεχίζουν με την ίδια φιλοσοφία με την οποία ξεκίνησαν.
Σε αυτή τη λογική κινείται η τσουχτή του, ένα πιάτο που προσωπικά έχω ξεχωρίσει. Μια έντονη σε γεύση μακαρονάδα, η οποία σερβίρεται με σύγκλινο και με ένα αυγό μάτι στην κορυφή της. Και προτρέχω να σας πω ότι δεν είναι καρμπονάρα. Ίσως να μοιάζει, όμως δεν έχει καμία σχέση.
Στην τσουχτή αυτή, τα ζυμαρικά της, σπαγγέτι στη συγκεκριμένη περίπτωση, πασπαλίζονται με τριμμένη μυζήθρα, που τηγανίστηκε («τσούχτηκε» όπως λένε στη Μάνη) σε βούτυρο και σε αυτό οφείλει και το όνομά της. Στη συνέχεια προστίθεται και το σύγκλινο, μπαίνουν όλα μαζί σε ένα τσέρκι για να πάρει το κυκλικό σχήμα και στο τέλος μπαίνει το αυγό μάτι. Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σπάσιμο του κρόκου για να «λούσει τα μακαρόνια» και ατελείωτες πιρουνιές.