Πιερρακάκης: Από τους αναπληρωτές του ΑΣΕΠ οι 5.500 από τις 10.000 μόνιμες προσλήψεις

    Ημερομηνία:

    Για τις 10.000 μόνιμες και άμεσες προσλήψεις στην εκπαίδευση που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη (04.07.24) μίλησε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

    «Ένα κομμάτι – περίπου 4.500 – είναι από τον τακτικό προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιποι προέρχονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ από τους 40.000 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα καλύψουν μόνιμες, οργανικές ανάγκες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής.

    Όπως είπε ο υπουργός, οι προσλήψεις θα καλύψουν τα κενά των συνταξιοδοτήσεων, ενώ θα αξιοποιηθούν οι πόροι που δίνονται στους αναπληρωτές για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

    Όπως ανέφερε στην συνέχεια, ο υπουργός, το «Ψηφιακό φροντιστήριο» για τους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών είναι ήδη σε λειτουργία, με υλικό από τα μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών του Γυμνασίου.

    Τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει και το «Ψηφιακό φροντιστήριο»  για τις Πανελλαδικές, με υλικό προετοιμασίας για τις εξετάσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δημήτρης Ανδριόπουλος (DIMAND): Αναπτύσσουμε τη νέα γενιά των έργων της επόμενης 5ετίας

    Εχοντας κλείσει 20 χρόνια λειτουργίας και 22 χρόνια από...

    Εκκληση σε Φλωρίδη και Χρυσοχοϊδη να τιμωρηθούν οι ένοχοι! «Γολγοθάς» και για πατέρα κοριτσιού από την Πάτρα

    Σημαντικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση ψευδών...

    Labubu: Ο δημιουργός της δημοφιλούς κούκλας γίνεται ο 10ος πλουσιότερος στην Κίνα

    Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν ότι ο χαρακτήρας Labubu, που έχει κατακτήσει...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Τα καλώδια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου “καμπύλωσαν”! Η εξήγηση του φαινομένου

    Ενα περίεργο φαινόμενο, μία οφθαλμαπάτη. Το βίντεο τράβηξε από...