Site icon Flamis.gr

Πήγε στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος – ΦΩΤΟ

Πήγε στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος - ΦΩΤΟ

Στην έκδοση δελτίου τύπου με σκοπό την υποστήριξη των ανεμβολίαστων υγειονομικών που βρίσκονται σε αργία, προχώρησε ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος. Μετά από έκτακτη επίσκεψη που πραγματοποίησε την 1η Νοεμβρίου στο πεζοδρόμιο, έξω από το Υπουργείο Υγείας, όπου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται νυχθημερόν, ζητώντας να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος τονίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί, που βρίσκονται σε άνευ αποδοχών αργία, καταδικάσθηκαν σε θάνατο διά της πείνας, χωρίς κάποια δικαστική απόφαση, εξαιτίας της επιλογής τους να μην εμβολιαστούν. Ο αριθμός μάλιστα αυτών των υγειονομικών αγγίζει, όπως λέει, τις 7.500.

Η επίσκεψη αυτή του κ.κ. Αμβροσίου σχετίζεται με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, όπου εκφράζεται η συμπάθεια προς τους υγειονομικούς σε αργία, για την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται. Να θυμίσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προβεί σε διάβημα προς τον υπουργό Υγείας, όπως επίσης δύο μέλη της Διαρκούς  Ιεράς Συνόδου, να επισκεφθούν τους υγειονομικούς έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, όπως συνεχίζει ο κ.κ. Αμβρόσιος, ο υπουργός υγείας κωφεύει.

Όλων των παραπάνω, είχε προηγηθεί κινητοποίηση των ανεμβολίαστων υγειονομικών έξω από το Συνοδικό Μέγαρο, όπου συνεδρίαζε η Ιερά Σύνοδος, την προηγούμενη Πέμπτη. Με συνθήματα όπως «ένα χρόνο σε αναστολή και στην Ιεραρχία δεν καίγεται καρφί», ζητούσαν να μιλήσουν με κάποιον εκπρόσωπο ώστε να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στον αρχιεπίσκοπο. Την ίδια ημέρα, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, δήλωσε ότι ενημερώθηκε ο αρχιεπίσκοπος και τη Δευτέρα αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον υπουργό Υγείας.

Η ανακοίνωση Αμβροσίου

«Χαίρω ὅλως ἰδιαιτέρως, διότι ἡ Μήτηρ Ἐκκλησία ἔλαβε τήν Ἀπόφασιν νά συμπαρασταθῇ εἰς τά σκληρῶς δοκιμαζόμενα Τέκνα Της, ἤτοι τούς 7.500 Ὑγειονομικούς, οἱ ὁποῖοι εὑρίσκονται ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ καί ἑπομένως πεινοῦν, διψοῦν καί ἀναστενάζουν, αὐτοί καί τά μέλη τῆς οἰκο-γενείας των! Βεβαίως ἡ χαρά μου θά ἦτο ἀκόμη μεγαλύτερη, ἐάν ἀπεφάσιζαν νά μεταβοῦν ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ «ἐν Σώματι», δηλ. καί ὁ Μακαριώτατος Ἀρχι-επίσκοπος-Πρόεδρος τοῦ Σώματος καί οἱ δώδεκα (12)

Ἀρχιερεῖς-Μέλη τῆς Δ.Ι.Σ., ἐπαναλαμβάνω, νά μεταβοῦν αὐτοπροσώπως

ΠΡΩΤΟΝ: Εἰς τούς δοκιμαζομένους Ὑγειονομικούς Ἀδελφούς μας ἐκεῖ ἔξω ἀπό τό Ὑπουργεῖον Ὑγείας,

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Εἰς τόν Ὑπουργόν Ὑγείας κ. Θάνον Πλεύρην, καί

ΤΡΙΤΟΝ: Εἰς τόν Πρωθυπουργόν κ. Κυριάκον Μητσοτάκην, προκειμένου νά παρακαλέσουν, νά ἱκετεύσουν θά ἔλεγα, διά τήν ἄμεσον ὑπηρεσιακήν ἀποκατάστασιν τῶν ΕΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ τελούντων 7.500 Ὑγειονομικῶν, τέκνων τῆς Μητρός Ἐκκλησίας.

Ἐάν ἡ Ἱερά Σύνοδος ἔπραττε τά παραπάνω, τότε εἶμαι βέβαιος, ὅτι τό πρόβλημα τῶν Ὑγειονομικῶν θά ἐλύετο ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ! Γένοιτο!»

Η επίσκεψη αυτή του κ.κ. Αμβροσίου σχετίζεται αφετέρου με το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης  επαναφέρει στην θέση τους όλους του απολυμένους υπαλλήλους που είχαν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους επειδή δεν ήσαν εμβολιασμένοι. Αποδίδοντας τους μάλιστα το σύνολο των αποδοχών που είχαν παρακρατηθεί.

Τέλος, ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων επισκέφθηκε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και για έναν τρίτο λόγο. Αυτός είναι η απόφαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού να άρει την απόφαση για απομάκρυνση των ανεμβολίαστων στον χώρο της υγείας. Όπως λέει, θα είναι στο πλευρό τους έως ότου και στην Ελλάδα ισχύσουν νέες αποφάσεις, για την διακοπή της αργίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

 

Σοφία Καυκοπούλου

Exit mobile version