ΠΙΝΑΚΑΣ: Τελευταία στην απασχόληση η Δυτική Ελλάδα! Αλλά αύξησε το ποσοστό της

Ημερομηνία:

Στην πρώτη θέση μεταξύ των 13 ελληνικών περιφερειών, όσον αφορά στο ποσοστό απασχόλησης, το 2023 από την τρίτη θέση που βρισκόταν το 2022 σκαρφάλωσε η Πελοπόννησος.

PHILOXENIA

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό απασχόλησης στις ηλικίες 20-64 ετών αυξήθηκε στην Πελοπόννησο σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες (στο 70,5% από 68,3% το 2022), αφήνοντας στη δεύτερη θέση την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία σημείωσε μία ακόμη μεγαλύτερη αύξηση (στο 69,8% από 66,6%) και στην τρίτη την Κρήτη (69,4% από 68,8%).

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Βόρειο Αιγαίο (69,2% από 67,3% το 2022) και ακολουθεί στην πέμπτη θέση η Αττική, όπου η απασχόληση μειώθηκε στο 69% από 69,3% το 2022. Να σημειωθεί ότι η Αττική ήταν στην πρώτη θέση το 2022, αλλά η μείωση του ποσοστού απασχόλησης την έριξε στην πέμπτη θέση.

Στην προτελευταία θέση της κατάταξης είναι η Θεσσαλία, όπου επίσης μειώθηκε η απασχόληση πέρυσι στο 63,7% από 64,8% το 2022, ενώ στην τελευταία είναι, όπως ήταν και το 2022, η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας παρά τη σημαντική αύξηση του ποσοστού απασχόλησης (62,3% από 58,8%).

ΠΙΝΑΚΑΣ: Τελευταία στην απασχόληση η Δυτική Ελλάδα! Αλλά αύξησε το ποσοστό της

Στο 67,4% το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα

Συνολικά, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα το 2023 στις ηλικίες 20-64 ετών ήταν 67,4%, αυξημένο περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2022 (66,3%), αλλά σημαντικά χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ, το οποίο αυξήθηκε κατά 0,7 μονάδες στο 75,3%. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί από τότε που η Eurostat συλλέγει τα στοιχεία αυτά.

Μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά είχαν η πρωτεύουσα της Πολωνίας (περιφέρεια Βαρσοβίας) με 86,5%, ακολουθούμενη από την περιφέρεια της Μπρατισλάβας στη Σλοβακία (85,8%) και τη γερμανική Τρίερ (85,4%).

Στην Ιταλία εντοπίζονται επίσης οι μεγαλύτερες περιφερειακές διαφορές αναφορικά με την απασχόληση, με συντελεστή διακύμανσης 16,3%, ενώ ακολουθούν το Βέλγιο με συντελεστή 8,5% και η Ρουμανία με 7,7%.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Διάλυθηκε η ισχυρή κουρδική ένοπλη οργάνωση SDF και ενσωματώνεται στο συριακό κράτος

Ο Σύρος κούρδος ηγέτης Μαζλούμ Άμπντι ανακοίνωσε αργά την...

Ο Χρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στους Μεσογειακούς Αγώνες 2026

Άλλη μια σπουδαία διάκριση για τον Απόστολο Χρήστου, καθώς κατέκτησε...

Τι γυρεύει ο αρχηγός της CIA στη Μόσχα; Η απόρρητη αποστολή του Ράτκλιφ, το Ιράν, η Ουκρανία και το «μυστικό» μήνυμα στον Πούτιν

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 απογειώνεται από την αεροπορική...