Στο ίδιο έργο θεατές κατά τη διάκρεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας στην δίκη Πισπιρίγκου με τον Αλέξη Κούγια να ζητά την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κατηγορούμενη προκειμένου να ερευνηθεί το σύνδρομο «Μινχάουζεν δι αντιπροσώπου»! Ετσι μετά τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, ο κ. Κούγιας επανέφερε το αίτημά του με προφανή στόχο να μην υπάρξει ψυχιατρική ομάδα που να καταλήξει σε συμπέρασμα (η διερεύνηση του συνδρόμου είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί εξειδικευμένο επιστήμονα) και να βγάλει μάρτυρες.…. αναξιόπιστους, με πρώτο τον Ανδρέα Ηλιάδη! «Έχουμε τη θέση ότι η κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχικά. Έχετε τη δυνατότητα να διορίσετε ακόμα και σήμερα πραγματογνώμονες ώστε να τελειώνουμε με αυτό το σύνδρομο. Θέλουμε να τελειώνει αυτή η φημολογία», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.
Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε αρχικά η παιδίατρος Βενετία Μπέλλου, η οποία εργαζόταν στην Παιδιατρική Κλινική και είχε κουράρει τη μικρή Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ρίο, τον Ιανουάριο του 2022, λίγες ημέρες πριν το κοριτσάκι εκπνεύσει στο Αγλαΐα Κυριακού όπου είχε μεταφερθεί για εξειδικευμένες εξετάσεις.
Η μάρτυρας κατέθεσε πως ήταν παρούσα στις 22/01/2022 σε ένα από τα επεισόδια που εμφάνιζε το παιδί και είχε επικοινωνήσει με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου. «Η Τζωρτζίνα είχε αποκορεσμό γύρω στο 70 και ταχυκαρδία. Μέχρι να παρέμβω το παιδί επανήλθε. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν έκανε κινήσεις άκρων. Το χαρακτηριστικό του επεισοδίου ήταν η έντονη ωχρότητα. Μετά έκανε δύο επεισόδια εμέτων», σημείωσε η κ. Μπέλλου.
«Δεν καταλήξαμε, γενικά, σε τι οφείλονται τα επεισόδια» κατέθεσε η παιδίατρος. Όπως τόνισε η παιδίατρος, η Τζωρτζίνα, μετά από τρεις ημέρες, στις 25 Ιανουαρίου, εμφάνισε ξανά «ένα παρατεταμένο επεισόδιο», για το οποίο πρώτα κλήθηκε ένας συνάδελφός της και μετά εκείνη.
Στο μεταξύ άνοιξε και ο κύκλος των καταθέσεων των ιατρών του Ωνάσειου καρδιοχειρουργικού ιδρύματος! Πρώτος μάρτυρας από το Ωνάσειο εξετάστηκε την Τρίτη, 30 Μαΐου στη δίκη ο Κωνσταντίνος Κυριακούλης, παιδίατρος, που εργάζεται στην καρδιοχειρουργική μονάδα. «Η Τζωρτζίνα ήρθε σε εμάς από το νοσοκομείο Πάτρας, τον Μάιο 2021. Ήρθε σε εμάς για αξιολόγηση και τοποθέτηση απινιδωτή. Έμεινε ένα μήνα τοποθετήθηκε απινιδωτής και συνέχισε νοσηλεία Πάτρας», είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του. Ο παιδίατρος ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με ένα επεισόδιο σπασμών που παρουσίασε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, απαντώντας πως ήταν αναμενόμενο:
«Είναι ένα παιδί που έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από εγκεφαλοπάθεια. Μπορούν να εμφανιστούν σπασμοί σε παιδιά που έχουν υποστεί βλάβη. Είναι αναμενόμενο», τόνισε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.
Ο κ. Κυριακούλης ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου, σχετικά και με τις αναφορές του στην κατάθεση στην ανακρίτρια πως παιδιά όπως η Τζωρτζίνα που έχουν υποστεί εγκεφαλοπάθεια, δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής, ενώ ταυτόχρονα δεν περίμενε να έχει τόσο σύντομη κατάληξη.
«Δεν είναι το ίδιο με γενικό πληθυσμό το προσδόκιμο ζωής σε αυτές περιπτώσεις…Μάθαμε ότι αυτό το παιδί κατέληξε στο Παίδων, ήταν έκπληξη για όλους… Ο απινιδωτής μπορεί να δώσει ρεύμα και να ανατάξει μία επικίνδυνη για παιδί αρρυθμία. Μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Όταν οι σφύξεις υποχωρήσουν μπορεί να δώσει ρεύμα και να προστατέψει καρδιά. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε για να προστατέψουμε από αρρυθμίες», εξήγησε ο μάρτυρας.