Πιστοποιητικά: Πώς αλλάζει η εξυπηρέτηση στο Δημόσιο με την κατάργησή τους

    Ημερομηνία:

    Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές αλλαγές για την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, καταργώντας την ανάγκη προσκόμισης δημοφιλών πιστοποιητικών από τους πολίτες. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας και στην ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης.

    Συνεργασία Υπουργείων για Ψηφιακές Μεταρρυθμίσεις

    Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση κομβικών μεταρρυθμίσεων. Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω ψηφιακών λύσεων που απλοποιούν την αλληλεπίδραση με το Δημόσιο. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε τη σημασία της κατάργησης της έκδοσης και προσκόμισης πιστοποιητικών, επισημαίνοντας ότι οι διαλειτουργικότητες επιτρέπουν στους φορείς να αντλούν αυτόματα τα απαραίτητα στοιχεία.

    Κατάργηση Πιστοποιητικών και Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες

    Μεταξύ των καταργούμενων πιστοποιητικών είναι αυτά της οικογενειακής κατάστασης και γέννησης. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτά θα αντλούνται πλέον αυτόματα μέσω διαλειτουργικότητας, επιταχύνοντας τις διοικητικές διαδικασίες και μειώνοντας τη γραφειοκρατία. Παράλληλα, εισάγονται νέες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το MyStreet, που στοχεύει στην οργάνωση και διαφάνεια της χρήσης κοινόχρηστων χώρων από επιχειρήσεις.

    Οι πολίτες αποκτούν ενεργό ρόλο στην αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών μέσω ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων. Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη μεγαλύτερη έρευνα μέτρησης ικανοποίησης δημοσίων υπηρεσιών που έχει γίνει ποτέ, ενισχύοντας τη δημόσια λογοδοσία και βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Τιμήθηκαν οι γιατροί που υπηρέτησαν τον Ιπποκράτη

    Με τιμητικές διακρίσεις σε επιστήμονες που αφιέρωσαν τη ζωή...

    Με τεράστια συμμετοχή και συγκίνηση ολοκληρώθηκε το Pink the City 2025 – Ποιους ευχαριστεί το Αλμα Ζωής – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

    Με τεράστια συμμετοχή και συγκίνηση ολοκληρώθηκε το Pink the City...

    Ρεκόρ πωλήσεων για την Toyota στο πρώτο εξάμηνο

    Η Toyota Motor Corp. διατήρησε ρεκόρ πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το πρώτο εξάμηνο...

    Ρέθυμνο: Κατέρρευσε ταράτσα και πλάκωσε εργάτη – Ακαριαίος ο θάνατός του

    Φριχτό εργατικό δυστύχημα στο Ρέθυμνο σήμερα (27.10.2025) όπου ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε ακαριαία όταν...