Πιστόριους: Eλεύθερος με αναστολή, σχεδόν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ

    Ημερομηνία:

    Ελεύθερος θα αφεθεί στις αρχές του νέου χρόνου ο Όσκαρ Πιστόριους, μετά από σχεδόν 11 χρόνια στη φυλακή, λόγω της δολοφονίας της φίλης του, Ρίβα Στίνκαμπ.

    Το Σωφρονιστικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να κάνει δεκτό το αίτημα του Νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη για πρόωρη και υπό όρους αποφυλάκιση και ο επονομαζόμενος “Blade Runner” θα αποφυλακιστεί στις 5 Ιανουαρίου.

    Ο 37χρονος Πιστόριους, ο οποίος υπήρξε κάποτε ο μεγαλύτερος σταρ των Παραολυμπιακών Αγώνων με επτά χρυσά μετάλλια στη συλλογή του στο στίβο, πυροβόλησε και σκότωσε τη Ρόβα Στίνκαμπ το 2013, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

    Φλίγκος

    Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση πέντε ετών για ανθρωποκτονία, αλλά, μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, η ποινή του αυξήθηκε στα τέλη του 2015 σε έξι χρόνια.

    Το 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η τιμωρία του ήταν «σοκαριστικά επιεικής» και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών και πέντε μηνών.

    GLEARNET

    Η εισαγγελία είχε ζητήσει κατ’ ελάχιστον ποινή φυλάκισης 15 χρόνων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Κάνει θραύση το βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ζακυνθινού

    Ο Διονύσης Ζακυνθινός με εξήντα κομμάτια παζλ στήνει και...

    ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 1983: Οι Πατρινοί ρύθμιζαν την ώρα με βάση… το ρολόι της Τριών Συμμάχων

    Μια στιγμή πριν τόσα χρόνια σε ένα σημείο της...

    Η ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΣΤΟΝ «ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ»: Ετοιμάζεται για την τρίτη φορά που θα καθίσει στο εδώλιο

    Στο εδώλιο ετοιμάζεταινα καθίσει για τρίτη φορά η Ρούλα...

    OnlyFans: Ρεκόρ κερδοφορίας και ακόμη περισσότεροι χρήστες

    Το 2024 η πλατφόρμα OnlyFans είδε τις συνδρομητικές εισπράξεις να φτάνουν...