Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 850.400 ευρώ σε 4.252 δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε υπηρεσίες ταξί, για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης – 23.931 δικαιούχοι έχουν λάβει, συνολικά, 4,8 εκατ. ευρώ

    Ημερομηνία:

    Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Δευτέρα 10 Μαΐου 2022, με τη συνεργασία της ΑΑΔΕ, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 850.400 ευρώ, σε 4.252 δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε υπηρεσίες ταξί κατά τον μήνα Απρίλιο, για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.

    Μετά τη χθεσινή καταβολή, η αποζημίωση, ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο, έχει χορηγηθεί συνολικά σε 23.931 δικαιούχους και το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί ανέρχεται στα 4.786.200 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση είναι, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 83 του ν. 4916/2022, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δημήτρης Παλούμπης: Σοβαρές καταγγελίες πυροσβεστών για αδικίες στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών – Ζητείται πλήρης διαφάνεια

    Σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Παλούμπης αναφέρει: Έλαβα τις τελευταίες...

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ: Ο φίλος μου ο James Watson

    TOY ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΤΣΟΥΚΑ (*) «Του οφείλουμε ως ανθρώπινο γένος αιώνια...

    Πάτρα: Την Πέμπτη το ντιμπέιτ στον Δικηγορικό

    Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών,...

    Κλιματική αλλαγή: Οι ακραίες θερμοκρασίες σκοτώνουν και τα τροπικά πτηνά

    Σε πολλές γωνιές του πλανήτη όπου τα τροπικά δάση άλλοτε αντηχούσαν...