Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους πρατηριούχους η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να επεκτείνει έως τις 30 Ιουνίου το πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στα καύσιμα.

Οι βενζινοπώλες κάνουν λόγο για απόφαση που απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, ενώ προειδοποιούν ότι η παράταση του μέτρου μπορεί να ενισχύσει φαινόμενα παραβατικότητας και τελικά να βλάψει τους ίδιους τους καταναλωτές.

Ο κ. Παπαγεωργίου συμπλήρωσε: «Ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων που πουλάνε καύσιμα, είναι αδύνατον να επιβιώσει. Και δεν μιλάμε για πρατήρια που ενδεχομένως να είναι στις μεγάλες αστικές πόλεις. Μιλάμε για απομακρυσμένα πρατήρια σε νησιά, σε χωριά, που τον χειμώνα επιτελούν εθνικό σκοπό».
Ο ίδιος εξήγησε ότι «έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο. Εδώ και έναν χρόνο σχεδόν εκλιπαρούμε το υπουργείο να αποσύρει το διάταγμα για το πλαφόν, γιατί εμείς είμαστε ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός κλάδος. Δεν πρέπει να μας εξομοιώνουν με τα σούπερ μάρκετ. Εκεί είναι άλλα τα ποσοστά κέρδους, εδώ μιλάμε για ποσοστά κέρδους 2, 3, 4%. Δεν έχουμε δυνατότητα επιβίωσης».
Και προειδοποίησε: «Το αποτέλεσμα για την κοινωνία θα είναι ότι εφόσον εγώ έχω πρατήριο και δεν κερδίζω, θα κοιτάξω να προβώ σε άλλες μεθόδους για να κερδίσω. Ενδεχομένως να γίνω παραβατικός».