Πλαφόν στο φυσικό άεριο: Σημαντικό βήμα αν η Σύνοδος δώσει το πράσινο φως στην Κομισιόν να εξετάσει το θέμα, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών

    Ημερομηνία:

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες δεν θα αποφασίσουν την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά θα μπορούσαν να αναθέσουν στην Επιτροπή να μελετήσει το θέμα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

    “Εάν αυτό συμφωνηθεί μεταξύ των κρατών μελών, η Επιτροπή θα ενεργήσει πολύ γρήγορα για να αναλύσει αυτήν την πιθανότητα”, είπε ο Πάολο Τζεντιλόνι σε δημοσιογράφους στην Ένωση Ξένου Τύπου στη Ρώμη, προσθέτοντας ότι θα ήταν δύσκολο να γίνουν προβλέψεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας απόφασης.

    “Θα ήταν ήδη ένα σημαντικό βήμα εάν το Συμβούλιο της ΕΕ έδινε στην Επιτροπή το πράσινο φως” να μελετήσει τον μηχανισμό ενός ανώτατου ορίου τιμών, τόνισε ο Τζεντιλόνι.

    Η Ιταλία έχει προτείνει στα κράτη μέλη της ΕΕ να περιορίσουν την τιμή των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία για να βοηθήσουν στη μείωση του πληθωρισμού στο μπλοκ, αλλά άλλες χώρες έχουν εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ιδέας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου στον Γιάννη Καρβέλη

    Εγραψε ο Μάκης Κατσιγιάννης: Επίσκεψη του Προέδρου και του...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: “Βούλιαξε” η Σουρωτή για τον Αγιο Παϊσιο

    Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα στην Ιερά Μονή...

    Σκανδάμης για Άσυλο: Ανήσυχος από το «παρών» του ΠΑΣΟΚ

    Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Διδάκτωρ Νομικής και Στέλεχος...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Αυτός είναι ο άνδρας που έχασε την ζωή του στο τροχαίο χθες το βράδυ

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη της Βάρδας από...