Πλέσσας για αδέσποτα: “Έχουμε διαχειριστεί πάνω από 3.500 ζώα συντροφιάς”

Ημερομηνία:

Στο ζήτημα των αδέσποτων σκύλων και στις καταγγελίες κατοίκων της Τερψιθέας για επιθέσεις αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Πατρέων Διονύσης Πλέσσας, μιλώντας στον MAX FM 93,4 και τη Δήμητρα Μπαλαφούτη.

Όπως τόνισε, ο Δήμος έχει ήδη περισυλλέξει από την περιοχή τρεις σκύλους, μία μητέρα με τα κουτάβια της, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη μεταφορά δύο ακόμη ζώων που έχουν εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά.

Ο κ. Πλέσσας χαρακτήρισε το θέμα των αδέσποτων «πολυσύνθετο και ιδιαίτερα σοβαρό», επισημαίνοντας ότι οι δήμοι έχουν αναλάβει σημαντικές αρμοδιότητες χωρίς την αντίστοιχη ενίσχυση σε προσωπικό και πόρους.

Παρά τις δυσκολίες, ανέφερε ότι ο Δήμος Πατρέων διαθέτει χώρο προσωρινής φιλοξενίας στο Δρέπανο, συνεργάζεται με κτηνιάτρους και φιλοζωικές οργανώσεις και έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 1.500 στειρώσεις, περίπου 700 υιοθεσίες και συνολικά στη διαχείριση άνω των 3.500 αδέσποτων ζώων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε καταγγελία, ακόμη και εκτός ωραρίου, ενώ κάλεσε τους πολίτες να συμβάλουν στην αλλαγή νοοτροπίας, αποφεύγοντας την εγκατάλειψη ζώων και ενισχύοντας τις υιοθεσίες και τις αναδοχές.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Όταν ο Mr. «Χωριάτικο» έτρεχε με 216χλμ. στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Η νέα σύλληψη του ιδιοκτήτη της αλυσίδας «Χωριάτικο», Άγγελου...

Ο Δήμος ανανεώνει την εικόνα των Παλαιών Σφαγείων: Πατρινό Καρναβάλι: 21.700 ευρώ για νέα βίντεο

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού...

Δυτική Ελλάδα: Ανετράπη ΙΧ και έπεσε στο πρανές

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι...