ΠΛΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΤΡΙΝΩΝ: Η νομοθεσία δεν επιτρέπει επιστροφή χρημάτων για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί

    Ημερομηνία:

    Στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, Κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» , ο κ. Πλέσσας μίλησε για την εφαρμογή της νομοθεσίας από το Δήμο σχετικά με τις οφειλές και τις κατασχέσεις. Απάντησε σε καταγγελία του δικηγόρου κ. Στεργιόπουλου, ξεκαθαρίζοντας ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι ακολουθούν πιστά τη νομοθεσία και ότι οι οφειλές που έχουν δημιουργηθεί σχετίζονται με επαγγελματική δραστηριότητα.

    Ο κ. Πλέσσας εξήγησε πως οι κατασχέσεις οφείλονται σε οφειλές που δεν είχαν αποδοθεί στον Δήμο και πως, όταν γίνεται ρύθμιση, τα κατασχεθέντα ποσά καλύπτουν τις δόσεις.

    Στη συνέχεια, τόνισε πως η νομοθεσία δεν επιτρέπει επιστροφή χρημάτων για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έγκαιρα και ότι αν οι οφειλέτες δεν τηρήσουν τις ρυθμίσεις, το χρέος τους μεταφέρεται στην εφορία.

    Επισήμανε τη σημασία της σωστής ενημέρωσης των δημοτών μέσω του Δήμου και των μέσων ενημέρωσης για να αποφεύγονται τα αναγκαστικά μέτρα.

    Τέλος, αναφέρθηκε στην κανονιστική για τα τραπεζοκαθίσματα και τη διαχείριση του δημόσιου χώρου, λέγοντας πως συνεχίζονται οι διαγραμμίσεις και το σχέδιο για τη ρύθμιση των κανονισμών με τις δημοτικές παρατάξεις.

    Η συζήτηση έκλεισε με τον κ. Πλέσσα να τονίζει τη σημασία του σεβασμού της νομοθεσίας και των ρυθμίσεων για την αποφυγή των νομικών συνεπειών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΟΠΕΚΕΠΕ – Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι “βράχια της Νορμανδίας”

    Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...

    Κεφαλονιά: Στη “φάκα” νεαρός με σούπερ μάρκετ… ναρκωτικών! (ΦΩΤΟ)

    Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αργοστολίου...

    Προσωπικό εστιατορίου τρολάρει τον CEO της Ryanair και τον χρεώνει για «επιπλέον χώρο για τα πόδια»

    Οι Ιρλανδοί δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία για λίγο...