Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ

    Ημερομηνία:

    Στο θέμα της επαναξιολόγησης του ενδεχομένου επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών αναφέρθηκε την Τετάρτη (12/11) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επιμένοντας ότι αυτό θα γίνει σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και με βάση τα δεδομένα της πανδημίας.

    Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί μέσα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει την απόφαση είτε για επιστροφή είτε για μη επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

    Η προσωπική μου θέση, είπε, όμως, ο υπουργός Υγείας, είναι πως άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

    Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού λέγοντας ότι 3.300 γιατροί έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα από την 1η Αυγούστου και έχουν γίνει 4.400.000 εγγραφές πολιτών.

    Ειδικά για την Αττική σημείωσε ότι τα προβλήματα όσον αφορά τον Προσωπικό Γιατρό παραμένουν καθώς ακόμα δεν υπάρχει η πληθώρα των ιδιωτών γιατρών που χρειάζεται για να καλυφθεί η περιοχή.

    Αποκάλυψε, δε, ότι υπάρχει συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους ώστε μέχρι τέλος του έτους να ικανοποιηθεί ένα αίτημα που έχουν για να βρεθεί τρόπος να ενταχθούν στον Προσωπικό Γιατρό και άτομα που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο σύστημα αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ.

    Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, τέλος, ότι έχει «ανέβει» η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού, 1.100.000 ραντεβού είναι έτοιμα για να μπορέσουν να τα κλείσουν οι πολίτες δωρεάν και ήδη στο πρώτο δεκαήμερο έγιναν πάνω από 100.000 ραντεβού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπριζίτ Μπαρντό: Ξανά στο νοσοκομείο – Νέο επεισόδιο της «σοβαρής ασθένειας» που αντιμετωπίζει

    Η Μπριζίτ Μπαρντό μεταφέρθηκε ξανά εσπευσμένα στο νοσοκομείο, μόλις έναν μήνα...

    Ξέσπασε η Μίνα Αρναούτη: Ντροπή να λένε ότι τραυματίστηκα ελαφρά στο τροχαίο Παντελίδη – Βρέθηκα καρφωμένη στο κάθισμα

    Μετά από τηλεοπτικό ρεπορτάζ και τη λάθος διατύπωση δημοσιογράφου...

    Πάτρα – ΤΩΡΑ: Εκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Τραυματίστηκε άτομο

    Εκρηξη θερμοσίφωνα σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Πατρών προκάλεσε τον...