Πλεύρης: Στην Κρήτη θα γίνει σίγουρα μία μόνιμη δομή μεταναστών, τα σύνορα της Ελλάδας δεν θα είναι σουρωτήρι

    Ημερομηνία:

    Τη δημιουργία μόνιμης δομής ταυτοποίησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Κρήτη ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.

    «Στην Κρήτη θα γίνει σίγουρα μία δομή, μόνιμη», είπε ο κ. Πλεύρης στο Action 24. «Οι τοπικές αρχές ζήτησαν να υπάρχουν δύο μικρές δομές ταυτοποίησης όπου μετά ο κόσμος που ταυτοποιείται να μεταφέρεται στην ενδοχώρα. Στην πραγματικότητα αυτό γίνεται σε όλα τα νησιά. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι μόνιμες δομές που έχουμε δεν έχουν τον ίδιο κόσμο. Όταν έχουν ροή οι συγκεκριμένες δομές γίνεται η καταγραφή, η αίτηση ασύλου και μετά μεταφέρονται μετά στην ενδοχώρα όπου υπάρχουν οι υπόλοιπες δομές», συμπλήρωσε.

    «Αυτό που έχει προκριθεί για την Κρήτη είναι το μοντέλο που, να σας το πω σε νούμερα, το 2023 είχαμε 2.000 ροές σε όλο τον χρόνο, το 2024 είχαμε 4.000 και έχουμε 10.000 το πρώτο εξάμηνο του 2025. Πλέον δημιουργούνται συνθήκες ενός νόμιμου διαδρόμου από τη Λιβύη προς την Ευρώπη όπου μέρος αυτής είναι η Κρήτη και συνεπώς είναι αναγκαστικό να υπάρχει μόνιμη δομή στην Κρήτη. Τα χαρακτηριστικά είναι: θα είναι κλειστή υπό την έννοια πως ο κόσμος που θα μπαίνει θα έχει περιορισμένη ελευθερία», ανέφερε.

    Σχετικά με το καθεστώς «περιορισμένης ελευθερίας» των διαμενόντων, ο υπουργός είπε πως ναι μεν δε θα μπορούν να κυκλοφορούν αλλά δε θα μένουν εκεί για μεγάλο διάστημα. «Δεν θα είναι μια δομή που θα λιμνάζει κόσμος», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δασμοί Τραμπ: Αμεσες απώλειες 500 εκατ. ή 25% για την Ελλάδα και 150 δισ. για ΕΕ (γράφημα)

    Δεν θα αφήσει τελικά ανεπηρέαστη τη χώρα μας η επιβολή...

    Πόσο θα ακριβύνουν τα καύσιμα λόγω του νέου φόρου της ΕΕ;

    Πόση θα είναι η επιβάρυνση στα καύσιμα Με βάση τις...

    Ναύπακτος: Σύγκρουση δικύκλου με ΙΧ – Ένας τραυματίας ΒΙΝΤΕΟ

    Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου....

    Αποχωρεί από την κυβέρνηση Νετανιάχου υπερορθόδοξο κόμμα

    Το υπερορθόδοξο κόμμα Ντέγκελ ΧαΤορά ανακοίνωσε ότι τα μέλη...