Πλεύρης: Το κύμα έχει ήδη κορυφωθεί – Κανένα νόημα να επαναφέρουμε μέτρα

    Ημερομηνία:

    Το κύμα της πανδημίας έχει ήδη κορυφωθεί και παρατηρείται πτωτική τάση στα κρούσματα, το ΕΣΥ δεν πιέζεται και “αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να φέρουμε κανένα μέτρο πίσω”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

    Σχετικά με τον αριθμό των θανάτων, επισήμανε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνδέονται με θανάτους που είναι με covid. “Πλέον έχουμε πολλούς θανάτους οι οποίοι είναι με covid -και όχι από covid. Διότι το 30% με 35% των περιστατικών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται γιατί έχουν πάει στο νοσοκομείο για άλλο λόγο κι έχουν βρεθεί θετικοί, οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα covid”, εξήγησε ο υπουργός.

    Αναφορικά με τις δηλώσεις του για μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, διευκρίνισε τα εξής: “Η μέρα της νόσησης είναι ημέρα μηδέν, πέντε μέρες καραντίνα. Η καραντίνα αυτή δε σπάει με τίποτα. Πέντε μέρες καραντίνα και μετά πέντε μέρες με μάσκα υποχρεωτικά, αυτό είναι το πρωτόκολλο. Γιατί; Γιατί όλες οι χώρες και η Αμερική και η Ευρώπη και το ECDC το CDC και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν αποσυνδέσει την καραντίνα με το τεστ, διότι η καραντίνα θεωρείται ότι αυτό είναι το μίνιμουμ που υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης”.

    Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τα “φακελάκια” στα νοσοκομεία τόνισε ότι, σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι σχεδόν έτοιμη η διαδικασία των ηλεκτρονικών ραντεβού στα χειρουργεία, όπως γίνεται με τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19.

    Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, λέγοντας ότι “βγαίνουν 6.000 θέσεις”. Επιπλέον, πρόσθεσε θα ενισχυθεί και με στοχευμένες κατευθύνσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 1,5 δισ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Γιατί είσαι πάντα τόσο γαμη@@να αρνητικός;»: Η έκρηξη Τραμπ στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Νετανιάχου

    Έντονη ήταν η τηλεφωνική συνομιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου την Παρασκευή, μετά...

    Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στο κέντρο της Λαμίας – Έσυραν κοπέλα από τα μαλλιά

    Επεισοδιακό ήταν το βράδυ του Σαββάτου (4/10) στη Λαμία, όπου σημειώθηκε συμπλοκή ανηλίκων...

    Ελαιόλαδο: Από τον καρπό στο μπουκάλι – Η μάχη των τιμών φέτος

    Ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που...

    Τα καλά του… gossip! Λειτουργεί εποικοδομητικά στη δημιουργία νέων κοινωνικών δεσμών και επικοινωνίας

    Το κουτσομπολιό τώρα δικαιώνεται! Ερευνητές του κολεγίου Dartmouth συμπέραναν ότι,...