Πλημμύρισε με μελωδίες, ποιητικούς στίχους  και υπέροχες παιδικές φωνές η κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων στην εκδήλωση10ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου

    Ημερομηνία:

     

    Πλημμύρισε με μελωδίες και υπέροχες παιδικές φωνές η κατάμεστη από κόσμο κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων το βράδυ της Τετάρτη 24 Απριλίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού το 10ο δημοτικό σχολείο Πάτρας  και το 10ο δημοτικό σχολείο Αιγίου.

    «Όταν η μουσική συναντά την ποίηση» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που κατάφερε να γεφυρώσει τη μουσική και την ποίηση συνδέοντας τις δυο τέχνες μέσα από το ταιριαστό ζευγάρωμα δυο εμβληματικών δημιουργών, του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου. Δυο σχολεία συναντήθηκαν και ο καρπός της συνεργασίας τους ήταν γόνιμος και εξαιρετικά εύγευστος με τις θαυμάσιες παιδικές φωνές των μαθητών και τις σπουδαίες μελωδίες των τραγουδιών να διαμορφώνουν μια σπουδαία μουσική και ποιητική βραδιά.

    GLEARNET

    Υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους στη μουσική κου Άγγελου Παπαγγελόπουλου, τα παιδιά μας ξανασύστησαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τους δύο κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, τον στιχουργό Νίκο Γκάτσο και τον συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι και ένα μικρό, χάρτινο φεγγαράκι φώτισε τα όνειρα μικρών και μεγάλων που γέμισαν την αίθουσα. Τραγούδια της ψυχής και του ονείρου αντήχησαν και μάγεψαν άλλοτε ως νανουρίσματα, άλλοτε ως τρυφερούς ήχους και γλυκές αντανακλάσεις του χρυσού άστρου τ΄ Απρίλη.

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

     

    * Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από την πράξη «Συνέχιση Λειτουργίας Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

     

    Πλημμύρισε με μελωδίες, ποιητικούς στίχους  και υπέροχες παιδικές φωνές η κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων στην εκδήλωση10ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Πλημμύρισε με μελωδίες, ποιητικούς στίχους  και υπέροχες παιδικές φωνές η κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων στην εκδήλωση10ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Πλημμύρισε με μελωδίες, ποιητικούς στίχους  και υπέροχες παιδικές φωνές η κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων στην εκδήλωση10ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Πλημμύρισε με μελωδίες, ποιητικούς στίχους  και υπέροχες παιδικές φωνές η κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων στην εκδήλωση10ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Πλημμύρισε με μελωδίες, ποιητικούς στίχους  και υπέροχες παιδικές φωνές η κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων στην εκδήλωση10ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Πλημμύρισε με μελωδίες, ποιητικούς στίχους  και υπέροχες παιδικές φωνές η κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων στην εκδήλωση10ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πονούσε στο σεξ και ανακάλυψε ότι έχει δύο κόλπους – Η σπάνια πάθηση που έχει μία στις 30.000 γυναίκες! (ΦΩΤΟ)

    Μια γυναίκα πονούσε απίστευτα κάθε φορά που έκανε σεξ, μέχρι που ανακάλυψε...

    Σεξ: Ποιοι άνδρες δυσκολεύονται να απολαύσουν την ερωτική συνεύρεση

    Τα πρόσφατα ευρήματα που δημοσιεύονται στο Psychology & Sexuality δεν είναι...

    Αυγά: Aυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να τα τρώτε, σύμφωνα με μελέτες – Η αλήθεια για τον κρόκο

    Τα αυγά είναι μια υγιεινή και θρεπτική τροφή που μπορεί να...

    Μητέρα δύο παιδιών έφυγε από τη ζωή αφήνοντας σημείωμα

    Η 43χρονη με καταγωγή από τη Βοιωτία, εργαζόταν σε...