Πληθαίνουν τα αντικίνητρα για ανεμβολίαστους, επιστρέφει η μάσκα

    Ημερομηνία:

    Με τα κρούσματα να καλπάζουν, τις ΜΕΘ να δέχονται και πάλι πιέσεις και τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται, οι ειδικοί έχουν προτείνει την επιστροφή σειράς περιοριστικών μέτρων. Παράλληλα αναμένεται να σφίξει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους, που θα πρέπει να επιβαρυνθούν τα έξοδα των εργαστηριακών τεστ για να βρεθούν στον χώρο της εργασίας τους, αλλά και θα βλέπουν «πόρτα» σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

    Οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση αναμένονται αύριο, Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επαναφορά της μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

    Όσον αφορά στους εργαζομένους, αναμένεται να ακολουθηθεί το μοντέλο των εκπαιδευτικών στο σύνολο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Οι ανεμβολίαστοι θα υποχρεώνονται σε δύο εργαστηριακά τεστ (μοριακό ή rapid) με τα έξοδα να βαρύνουν τους ίδιους. Θα προβλέπονται δε πρόστιμα για τους ίδιους και τους εργοδότες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ – μέτρο που από την 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύει για όλους τους υγειονομικούς. Να σημειωθεί ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο του Κιλκίς, με προσωρινή απόφασή του απέρριψε την αίτηση εργαζόμενης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο
    Σπίτι» του Δήμου Παιονίας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζόμενων σε προνοιακές δομές.

    Οι μαθητές θα υποχρεούνται σε 2 self test την εβδομάδα των οποίων το κόστος θα καλύπτει το κράτος. Αν είναι άνω των 12 ετών και έχουν εμβολιαστεί, μπορούν απλά να προσκομίσουν το πιστοποιητικό.

    «Πόρτα» στους ανεμβολίαστους

    Οριστικό «κόκκινο» στην είσοδο ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης αναμένεται να βάλει η κυβέρνηση. Οι κλειστοί χώροι εστιατορίων, καφέ, μπαρ, νυχτερινών κέντρων, θεάτρων και κινηματογράφων θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

    Αντίθετα, οι ανοιχτοί χώροι σε εστίαση και διασκέδαση θα παραμείνουν προσβάσιμοι σε όλους, ανεξαρτήτως εμβολιασμένων ή μη.

    Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο νέου lockdown. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι τοπικού χαρακτήρα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Ερχεται το Σάββατο 2 Αυγούστου η βραδιά εμπορίου με προσφορές και δρώμενα

    Με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, την προσέλκυση...

    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Το μεγάλο έργο της ανακαίνισης 446 δωματίων της εστίας

    Ενα από τα πολυαναμενόμενα έργα των τελευταίων δεκαετιών στο...

    Η πανεύκολη συνταγή του Jamie Oliver για γρανίτα καρπούζι

    Όταν ο καιρός ζεσταίνει και αναζητούμε έναν δροσιστικό και...

    Οδηγός ταξί χωρίς άδεια ζήτησε 310 ευρώ από πελάτισσα για τη διαδρομή Αεροδρόμιο – Σύνταγμα

    Περιστατικό απάτης καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας...