Πληθωρισμός: Σε ποια τρόφιμα διατηρείται η ακρίβεια και γιατί

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στα τρόφιμα μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, Απόστολος Πεταλάς, τονίζοντας πως υπάρχουν κατηγορίες τροφίμων που έχουμε ήδη αρνητικό πληθωρισμό όπως είναι ορισμένα κρέατα και τα τυριά ενώ όπως είπε συνεχίζουν να έχουν αυξητική πορεία τα τρόφιμα που είναι συνδεδεμένα με την κλιματική κρίση όπως το ελαιόλαδο, το κακάο, η ζάχαρη και οι χυμοί.

    Πληθωρισμός: Σε ποια τρόφιμα διατηρείται η ακρίβεια και γιατί

    Συγκριτικά με τη δυτική Ευρώπη υπογράμμισε ότι ο ρυθμός αποκλιμάκωσης σε σχέση με την Ελλάδα ήταν μεγαλύτερος γιατί όπως εκτίμησε στη χώρα μας κάποια φαινόμενα αργούν να ξεκινήσουν. «Άργησε δηλαδή ο πληθωρισμός να πάρει την ανηφόρα και μετά άργησε να πάρει την κατηφόρα». Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι μέχρι τέλος του έτους ή το πολύ στις αρχές του επομένου θα έχουν συγκλίνει οι ρυθμοί».

    GYMALL

    «Η αλλαγή συσκευασίες γίνεται πολλές φορές όχι για λόγους παραπλάνησης γιατί οι ίδιοι οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας θέλουν να αγοράζουν λιγότερα πράγματα. Ωστόσο, είπε ότι δεν πρέπει να έχουμε μικρότερες συσκευασίες με ίδιες τιμές με τα μεγαλύτερα.

    «Υπάρχει μεγάλη απόσταση του μέσου εισοδήματος στην Ελλάδα από το μέσο εισόδημα στην Ευρώπη και αυτό είναι το πρόβλημα» όπως εκτίμησε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Anti-Defamation League: Αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών παγκοσμίως

    Η Anti-Defamation League (ADL), μια εβραϊκή μη κυβερνητική οργάνωση...

    Παρίσι 2024: Την Τετάρτη η Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

    Μετά από 12 ημέρες ταξιδιού με το τρικάταρτο ιστιοφόρο...

    O Μανώλης Μητσιάς στην συναυλία – αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη στις 15 Μάϊου στην Πάτρα!

    Ο Μανώλης Μητσιάς θα συμμετάσχει στην συναυλία – αφιέρωμα...