ΠΝΟ: 48ωρη απεργία στην ακτοπλοΐα σήμερα 22 και αύριο 23 Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Με βασικά αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ με ποσοστό αύξησης 23% και την άμεση τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση των Ε.Γ/Ο.Γ , Ταχυπλόων Πλοίων και επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε απεργιακή κινητοποίηση στις 22 & 23 Οκτωβρίου στις κατηγορίες των Ακτοπλοϊκών Οχηματαγωγών Επιβατικών Διεθνών Πλοών & Κρουαζιεροπλοίων.

Η ΠΝΟ υπογραμμίζει πως «δεν μπορεί να αγνοήσει την υψηλή κερδοφορία των εταιρειών ή τα 150.000.000 ευρώ που εισπράττουν ετησίως από το Κρατικό ταμείο για τις άγονες γραμμές».

Επιπλέον, η ΠΝΟ κατήγγειλε πως «η Κυβέρνηση ετοιμάζει μποναμά στις εταιρείες για την αντικατάσταση των πλοίων προς την ”πράσινη” μετάβαση και πως σε όλα τα πλοία των εν λόγω επιχειρήσεων παραβιάζονται ακόμα και τα ελάχιστα δικαιώματα των ναυτεργατών που περιλαμβάνονται στην σχετική νομοθεσία».

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ γιόρτασε 15 χρόνια γάμου με τη σύζυγό του, η τρυφερή φωτογραφία που ανέβασε

Δεκαπέντε χρόνια γάμου γιόρτασαν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και η...

Φίλιππος Καμπούρης: Στο νοσοκομείο με φρουρά – «Δεν υπάρχει απάτη», επιμένει ο δικηγόρος του

Φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Φίλιππος...

Τραγωδία : Βρέθηκε κρεμασμένη 16χρονη κοπέλα

Νεκρή εντοπίστηκε μια 16χρονη κοπέλα στο Μαρούσι την Παρασκευή...