ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία αύριο στην περιφέρεια – Στάση εργασίας στην Αττική

    Ημερομηνία:

    Εικοσιτετράωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική 8.00-15.00, αποφάσισε για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 8.30 πμ στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Υγείας.

    «Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια των αντοχών του εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού», αναφέρει η Ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων «επικρατεί το αδιαχώρητο».

    Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «από το τέλος της πανδημίας έως σήμερα έχουμε 4.000 λιγότερο προσωπικό στο ΕΣΥ», ενώ το κύμα μαζικών αποχωρήσεων σχετίζεται με τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, την εργασιακή εξάντληση, τις συνεχείς μετακινήσεις, τις χαμηλές αμοιβές.

    Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι δημόσιες δαπάνες υγείας παραμένουν καθηλωμένες στο 5,5% του ΑΕΠ, δύο μονάδες κάτω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ισοζύγιο προσλήψεων, αποχωρήσεων είναι αρνητικό. Επίσης, «τα νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 1,36 δισ. ευρώ και αδυνατούν να συντηρήσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές πέραν των έργων κτιριακής αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη από το Ταμείο Ανάκαμψης».

    Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αυξημένη μοριοδότηση των υπηρετούντων επικουρικών, αναθεώρηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, αύξηση στη Δημόσια Δαπάνη Υγείας. Θεωρεί «αιτία πολέμου τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων», σημειώνοντας ότι στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους, τη στιγμή που ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους.

    proliptikes
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έκτακτοι έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης, αποθήκες και επιχειρήσεις για την τήρηση της νομοθεσίας πυρασφάλειας

    Έκτακτοι έλεγχοι θα διενεργηθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2025...

    Αντελίνα Βαρθακούρη: «Την οικογένειά μου δεν την ακουμπάει κανείς και τις αξίες μου δεν τις διαπραγματεύομαι με κανέναν»

    Αντιδράσεις προκάλεσε ο τρόπος που τοποθετήθηκε η Σίσσυ Χρηστίδου, μέσα από...

    ΠΑΤΡΑ, Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ: Ένα ατελείωτο σκάψιμο απ’ άκρη σ’ άκρη!

    του Αχιλλέα Ροδίτη To γράψαμε, το ξαναγράψαμε, αλλά το πρόβλημα...