Απάντηση στις δηλώσεις του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του στο «Αττικόν» νοσοκομείο, δίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για «ανακρίβειες» από την πλευρά του βουλευτή της ΝΔ.
«Ποτέ δεν ήταν σε ράντζο» σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και καλεί την οικογένεια Καλλιάνου να σταματήσει «να συκοφαντεί, να απειλεί το προσωπικό του Αττικού Νοσοκομείου».
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «τα περισσότερα νοσοκομεία όπως και το “Αττικόν” δεν διαθέτει ΜΑΦ. Ο βουλευτής θα έπρεπε να γνωρίζει ότι για εισαγωγή σε ΜΑΦ δεν υπάρχει κεντρική διαχείρηση. Όποιο νοσοκομείο διαθέτει ΜΑΦ ή συνυπολογίζεται στις 900 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουμε ή διατίθεται για τις ανάγκες του ιδίου νοσοκομείου. Οι γιατροί γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος ασθενής είναι πατέρας βουλευτή. Εάν χρειάζονταν εισαγωγή σε ΜΕΘ γιατί να μην φωνάξουν οι θεράποντες γιατροί έναν αναισθησιολόγο να του κάνει διασωλήνωση, να τον εγγράψουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των ΜΕΘ και να μείνει διασωληνωμένος στη κλινική έως ότου βρεθεί ΜΕΘ. Μήπως επειδή προληπτική εισαγωγή σε ΜΕΘ δεν υπάρχει στο δικό μας ΕΣΥ των 900 κλινών ΜΕΘ; Ο κος Καλλιάνος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στο δικό μας σύστημα λειτουργούν 900 κλίνες ΜΕΘ αντί για 3.500 που είναι τα διεθνή στάνταρ. Φθάνουν για προληπτική εισαγωγή 80χρονων σε ΜΕΘ;» και συμπληρώνει ότι εάν συνέβαινε αυτό «θα ήταν γεμάτες οι ΜΕΘ και εκατοντάδες ασθενείς νεότεροι, με καλύτερη πρόγνωση διασωληνωμένοι θα έχαναν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ».
Υπενθυμίζει στη συνέχεια, ότι «εμείς την περίοδο της πανδημίας κατ’ επανάληψη καταγγείλαμε ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ που έχασαν τη ζωή τους, καθώς επίσης και επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ. Μιλάγαμε όμως για διασωληνωμένους ασθενείς που αποφάσιζαν οι θεράποντες γιατροί και μόνο».
Σχετικά με τα περί ράντζου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει: «Ανακρίβεια. Πολλοί άλλοι ασθενείς στο Αττικόν και την συγκεκριμένη κλινική την Αγγειοχειρουργική νοσηλεύονται σε ράντζα» και υπογραμμίζει ότι από την στιγμή της εισαγωγής του πατέρα του κου Καλλιάνου «υπήρχε κενό κρεβάτι σε δίκλινο δωμάτιο και χωρίς χαριστική μεταχείριση εισήχθη εκεί και νοσηλευόταν. Ποτέ σε ράντζο». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βουλευτής μάλλον μπερδεύει την παραμονή του πατέρα του στα επείγοντα, καθώς «όλοι οι ασθενείς έως ότου εξετασθούν και εισαχθούν στις κλινικές περνάνε ώρες στα φορεία».