Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανακοίνωσε ότι «Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ δεν πρόκειται να καταθέσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού στην αρμόδια υπηρεσία, την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ζήτησε η κυβέρνησης. Κανένας εμβολιασμένος εργαζόμενος στο δημόσιο υγειονομικό τομέα δεν θα το πράξει»!
Το «αντάρτικο» της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία πάντως είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να έχει καταλυτικές συνέπειες σε όλη την αντισυνταγματική προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχωρίσει και να διχάσει τους Έλληνες ζητώντας πιστοποίηση για να μπορούν να ζουν και να κινούνται ελεύθερα.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συνέχισε λέγοντας ότι «Αν τολμήσει να μας θέσει σε καθεστώς αναστολής εργασίας, θα είναι αδύνατη η λειτουργία των δομών υγείας».
«Στοχεύουμε στο να μην καταθέσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού κανένας από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να μας βγάλουν όλους σε αναστολή εργασίας και άρα θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις δομές υγείας. Είμαι σίγουρος ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων θα συμμετάσχει στην προσπάθεια. Αλλά και οι μισοί να ακολουθήσουν, πάλι το πρόβλημα στις δομές υγείας θα είναι μεγάλο. Οι υγειονομικοί τηρούμε με ευλάβεια όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και δεν έχουμε κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ μας. Άρα είναι εκ των ων ουκ άνευ το μέτρο της επ’ αόριστον αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.
Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το 90%
Κατά τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, αυτήν τη στιγμή εννέα στους δέκα εργαζόμενους στο δημόσιο υγειονομικό τομέα έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο από κορωνοϊό. Ειδικότερα, έχει εμβολιαστεί πανελλαδικά το 83%, ενώ ένα ποσοστό 7% έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.
«Οι υγειονομικοί δεν είμαστε εναντίον των εμβολιασμών και η συντριπτική πλειοψηφία των ανεμβολίαστων από φόβο δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο. Είμαστε εναντίον της υποχρεωτικότητας και πιστεύουμε ότι πρέπει να συγκροτηθούν επιτροπές από την Πολιτεία, οι οποίες να συζητήσουν κατά πρόσωπο με τους εργαζόμενους, ώστε να τους πείσουν να εμβολιαστούν. Πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος, ώστε να υπάρχουν τα περιθώρια για να πειστούν όλοι οι εργαζόμενοι και να εμβολιαστούν. Είμαι σίγουρος ότι αυτήν τη στιγμή το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών θα ήταν υψηλότερο, σε περίπτωση που δεν υπήρχε η υποχρεωτικότητα», λέει ο κ. Γιαννάκος.
Κοινωνικές δομές: Ανεμβολίαστοι το 20%
Σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στα δημόσια γηροκομεία και στις δημόσιες δομές για ΑΜΕΑ, οι οποίοι έχουν δυνατότητα μέχρι την Πέμπτη 19 Αυγούστου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να μην τεθούν σε επ’ αόριστο αναστολή εργασίας, ο κ. Γιαννάκος υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο να καταφέρουν να συγκεντρώσουν εντός τριών ημερών και μέσα στην καρδιά του Αυγούστου τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
«Είναι δυνατόν την περίοδο του 15αυγουστου να βρει κάποιος εύκολα αλλεργιολόγο και να πάρει την απαιτούμενη ιατρική βεβαίωση; Μέχρι να εξετάσει η επιτροπή τις εντάσεις, θα φτάσουμε στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε μέχρι τότε δε θα έχουμε καμία αναστολή εργασίας. Ωστόσο, στόχος μας είναι να κερδίσουμε επιπλέον χρόνο», λέει ο κ. Γιαννάκος.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί 300 εργαζόμενοι σε δημόσιες κοινωνικές δομές επί συνόλου 1.500.