ΠΟΕΔΗΝ: Ύποπτες αποσπάσεις υγειονομικών για να αποφύγουν την αναστολή

    Ημερομηνία:

    ΠΟΕΔΗΝ: Ζήτημα ίσης μεταχείρισης θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για τους υγειονομικούς που συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, τη στιγμή που συνάδελφοί τους βρήκαν τη διέξοδο της απόσπασης. Η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει το παράδειγμα της απόσπασης δύο μη εμβολιασμένων υγειονομικών από το νοσοκομείο «Σωτηρία» σε άλλους φορείς του Δημοσίου, στους οποίους δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα. Μάλιστα, οι αποσπάσεις έγιναν λίγο πριν λήξουν τα πιστοποιητικά νόσησης των δύο υγειονομικών.

    Συγκεκριμένα, η μία υγειονομικός αποσπάστηκε στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, λίγες ημέρες πριν λήξει το πιστοποιητικό νόσησης. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η απόσπαση έγινε στις 29/06/2022 και η ανάληψη υπηρεσίας στις 25/07/2022. Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, η επιλογή έγινε από τη Διοίκηση του Ταμείου. Η δεύτερη υγειονομικός αποσπάσθηκε στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια αμέσως μόλις έληξε το πιστοποιητικό νόσησης. Η απόσπαση έγινε στις 16/09/2022. Η επιλογή έγινε από τον πρόεδρο της ΕΚΑΠΥ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

    «Μπορεί οι συνάδελφοι να είχαν τα προσόντα να αποσπασθούν. Όμως δημιουργείται η πεποίθηση ότι η επιλογή είναι μεθοδευμένη για να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας. Εν αντιθέσει με τους άλλους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή εργασίας. Θα πρέπει να ανακληθούν οι αποσπάσεις ή να λήξουν οι αναστολές εργασίας των υπολοίπων υγειονομικών, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

    Η απόφαση του υπουργείου Υγείας για την επιστροφή ή όχι των μη εμβολιασμένων υγιεονομικών στα καθήκοντά τους αναμένεται το επόμενο διάστημα, όπως είχε ανακοινώσει ο Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ληφθεί υπόψη η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ως προς την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πρώην σύζυγος κατηγορείται για μάγια βουντού: «Σκόπευε να τον κάνει σκλάβο»

    Ένας άνδρας στην Αθήνα κατήγγειλε ότι η πρώην σύζυγός...

    «Δίκη» του Καζανόβα για κακοποίηση, 300 χρόνια μετά

    Σε δίκη, 300 χρόνια μετά τη γέννησή του, οδηγήθηκε...

    Πάτρα: Στο εδώλιο Πατρινός τραγουδιστής… μαζί με φίλο του

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b4%cf%8e%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b9%cf%83%cf%84/

    Τι δείχνουν οι τρεις πρόσφατες δημοσκοπήσεις – Πώς θα επηρεάσουν τον πολιτικό χάρτη ενδεχόμενα κόμματα από Τσίπρα και Σαμαρά

    Η Χριστίνα Κοραή μίλησε στην εκμπομπή Live News του Mega και σχολίασε τις...