Ποιο εμβόλιο θα κάνουν στην τρίτη δόση όσοι είχαν εμβολιαστεί με AstraZeneca

    Ημερομηνία:

    Aνοιξε χθες η  πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό για όλους τους πολίτες από 18 ετών και άνω, με την προϋπόθεση να έχει περάσει ένα εξάμηνο από τη δεύτερη δόση με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

    Όσοι έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca δεν έχουν επιλογή να κάνουν το ίδιο εμβόλιο στην τρίτη δόση, μιας και πλέον τα εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας δεν διατίθεται στους πολίτες.
    Έτσι οι εμβολιασμένοι με AstraZeneca και αφού έχει περάσει ένα εξάμηνο από τη δεύτερη δόση, θα μπορούν να εμβολιαστούν με το mRNA εμβόλιο της Pfizer, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα η επαναληπτική δόση να γίνεται και με το mRNA εμβόλιο της Moderna.

    Ποιες είναι παρενέργειες της τρίτης δόσης
    Μελέτη που στηρίχθηκε σε στοιχεία από 20.000 στις ΗΠΑ και η οποία δημοσιεύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου έδειξε ότι οι παρενέργειες μετά μια αναμνηστική δόση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna είναι «παρόμοιες» με αυτές που εκδηλώθηκαν μετά τη δεύτερη δόση.

    Συγκεκριμένα, το 79% όσων συμπλήρωσαν ένα σχετικό ερωτηματολόγιο ανέφερε μια τοπική αντίδραση μετά την τρίτη δόση, όπως πόνο στο σημείο που έγινε το εμβόλιο, και το 74% μια λεγομένη συστημική αντίδραση, που επηρεάζει όλο τον οργανισμό, όπως η κόπωση.

    Μετά τη δεύτερη δόση, οι αριθμοί αυτοί ήταν 78% και 77% αντίστοιχα, συνεπώς παρόμοιοι.

    Το 28% από όσους συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις συνήθεις καθημερινές ασχολίες του μετά την τρίτη δόση, ως επί το πλείστον την επομένη του εμβολιασμού.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ειδικός στο σεξ αποκαλύπτει την αλήθεια για τις ερωτογενείς ζώνες

    Η Bel Di Lorenzo, διευθύνουσα σύμβουλος της Gohddess και...

    Σε αυτήν την ηλικία κάνουμε το καλύτερο σεξ

    Έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, που διεξήχθη σε ηλικιακές...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Γερνάει ο πληθυσμός της – ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Μια περιφέρεια που «γερνάει» αποτυπώνουν τα στοιχεία της πιο...