Ποιοι είναι οι πιο καλοφαγάδες του πλανήτη – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Στο… φαγητό το έχουν ρίξει οι περισσότεροι πολίτες στον πλανήτη, αν κρίνουμε από τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την πλατφόρμα «OurWorldInData» για λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

    Λαμβάνοντας υπόψη τις θερμίδες που καταναλώνουν, κατά μέσο όρο, σε καθημερινή βάση οι πολίτες 184 χωρών, με έτος αναφοράς το 2020, σε 173 απ΄αυτές οι κάτοικοι το παρακάνουν αφού καταναλώνουν πάνω από 2.000 θερμίδες την ημέρα απολαμβάνοντας τον… καναπέ τους.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συνιστώμενη ημερήσια δόση θερμίδων για άνδρες για γυναίκες είναι 2 χιλιάδες θερμίδες προειδοποιώντας ότι η υπερκατανάλωση τροφής οδηγεί σε παχυσαρκία και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Πρώτο στη λίστα των πιο καλοφαγάδων στον πλανήτη είναι το Μπαχρέιν, με τους πολίτες να καταναλώνουν (έκαστος) 4.012 θερμίδες την ημέρα.

     

    shutterstock_693963757
    4.012 θερμίδες την ημέρα καταναλώνουν οι πολίτες στο Μπαχρέιν

    Στο μικροσκοπικό αλλά πλούσιο νησιωτικό έθνος στα ανοικτά των ακτών της Αραβικής Χερσονήσου, τέσσερις στους δέκα ενήλικες, είναι παχύσαρκοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.
    Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, σχετίζεται με τον καθιστικό τρόπο ζωής και την μεγάλη κατανάλωση πρόχειρου φαγητού (junk food).

    Τη δεύτερη θέση της λίστας καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ με 3.868 θερμίδων την ημέρα. Την πρώτη πεντάδα των χωρών όσον αφορά την κατανάλωση θερμίδων συμπληρώνουν η Ιρλανδία με 3.850 θερμίδες την ημέρα, το Βέλγιο με 3.824 και η Τουρκία με 3.762 θερμίδες.

    Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 26η θέση, με τον μέσο Βρετανό να καταναλώνει καθημερινά 3.422 θερμίδες.

    Η χώρα μας συγκαταλέγεται στην 51η θέση της λίστας, με κατανάλωση 3.308 θερμίδων ανά ημέρα, ανά άτομο. Σε σχέση με τη δεκαετία του 1970, οι ‘Ελληνες πλέον καταναλώνουν 19% περισσότερες θερμίδες ημερησίως.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Δεν θα βρέχει το Σαββατοκύριακο! Κανένα πρόβλημα με τις παρελάσεις

    Τι καιρό θα κάνει στην Πάτρα τις επόμενες ημέρες...

    Με σόου του Έλον Μασκ το πρώτο υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ – «Θα εξοικονομούμε 4 δισ. κάθε μέρα»

    Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε την πρώτη πλήρη συνεδρίαση του υπουργικού του...
    Best Shop