Υπάρχουν στην Πάτρα πολλά σημεία και κτίρια που αξίζει να γνωρίσουμε και να μάθουμε την ιστορία τους.
Ένα από αυτά που αρκετοί δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται είναι και το εικονιζόμενο κτίσμα που αποκαλείται “Ο Πύργος του Ρούφου”.
Σε πολύ μικρή απόσταση, περίπου 10-15 λεπτά, από την Πάτρα και αμέσως μετά την έξοδο της Περιμετρικής στην Εγλυκάδα, σε υψόμετρο 400-450μ.
Η φωτογραφία ανέβηκε στην σελίδα “Patras memories – Αναμνήσεις απ’την παλιά Πάτρα” με την σχετική πληροφορία :
“Ο Πύργος του Ρούφου”, ανήκε στον Βασίλειο Ρούφο (1880 – 1960) και βρίσκεται κοντά στο χωριό Ρωμανού.
Η ιστορική, πασίγνωστη, έγκριτη Πατρινή οικογένεια Ρούφου, εγκαταστάθηκε στην Πάτρα γύρω στα 1698, με τους Γεωργάκη και Σταμάτη Ρούφο.
